Friluftlivets år: Er du flink til å strikke? Har du en god idé til genser?

> Lesetid: 2 minutter <

2025 er Friluftslivets år. Nå inviteres alle strikkeglade til å nominere sitt design. Premien er på 20.000 kroner.

Kanskje er det nettopp ditt bidrag som blir den offisielle genseren for Friluftslivets år 2025.

– Friluftslivets år handler om å finne sin glede ved å være ute i naturen, sier Marte Bøhm Nordahl, prosjektleder for Friluftslivets år i en pressemelding.  

– En strikkegenser kan være et synlig symbol mye av det Friluftslivets år representerer; varme, fellesskap og mangfold, sier Marte Bøhm Nordahl.

Frist for å sende inn design er 7. oktober. Deretter velger en jury ut et lite knippe finalister som skal stemmes over i sosiale medier. Vinneren annonseres 1. november. 

Vinneren får 20.000 kroner. 

Egen fargepalett for Friluftlivets år

Det er Norsk Friluftsliv som inviterer strikkere over hele landet til å strikke en genser inspirert av friluftslivet.

Motivet kan for eksempel være relatert til tur, natur, eller uteaktiviteter til lands eller til vanns. La deg gjerne inspirere av fargepaletten til Friluftslivets år.

– Friluftsglede kan handle om å være tilstede i naturen og møte den med lekenhet, nysgjerrighet og respekt. Her er det stort handlingsrom for kreativitet, så jeg gleder meg veldig til å se hva strikkerne finner på, sier Nordahl.

Retningslinjer

  • Motivet skal relateres til friluftsliv, tur, natur eller uteaktiviteter til lands eller vanns.
  • Motivet skal ikke inneholde logo eller tekst.
  • Genseren må minst kunne strikkes i størrelsene S-XL, altså må det være oppskrift til flere størrelser.
  • Send bilder, og gjerne video, av din genser forfra og bakfra, samt strikkeoppskrift til strikk@norskfriluftsliv.no innen 7. oktober.
  • Oppgi fullt navn, adresse og telefonnummer slik at vi kan kontakte deg.
  • Norsk Friluftsliv forbeholder seg retten til å distribuere strikkeoppskriften videre og har eierskapet til vinneroppskriften. Premiepengene er fullt og endelig oppgjør for bruk av vinnende design. 
  • Norsk Friluftsliv forbeholder seg retten til å offentliggjøre bildene i forbindelse med omtale av konkurransen, samt bruke bildene i Norsk Friluftslivs egne kommunikasjonskanaler og til presseomtale av Norsk Friluftsliv. 
  • Tenk på miljøet – velg naturvennlig garn.
  • Oppskriften må være tydelig og forståelig slik at den lett kan følges av andre. KnitBird eller lignende programmer kan være nyttige å bruke for å lage mønsteret.  

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →