Norgeskysten, Rondane eller Jotunheimen: Slik får du drømmeferien i siste liten

> Lesetid: 3 minutter <

Gå fra hytte til hytte, overnatt i hengekøye eller ta en pause på en sandstrand. Ta deg gjennom frodige daler eller over magiske breer. Fortsatt usikker? Grip mulighetene!

Hva med en overnatting i en sjarmerende fjellkoie eller eller et glass vin og treretters middag på en betjent fjellstue?

Mulighetene er mange: – Sene solnedganger på bryggekanten, turer i nydelige fjellandskap og friske bad under fossefall, frister Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i Den norske turistforening (DNT) i en pressemelding.

– Norgessommeren er fantastisk, og rommer så mangt! Og det er slettes ikke for sent å planlegge turen.

Nå deler han DNTs beste tips til deg som fortsatt er usikker på hvordan du skal tilbringe ferieukene.

1. Gå fra hytte til hytte i fjellet 

I sommer er over 590 turisthytter over hele landet åpne. Du kan gå fra hytte til hytte blant høye fjell og frodige daler i Rondane, spisse tinder og stupbratte lier i Skarvheimen, eller grønne daler og magiske breer i Breheimen.  

Blant hyttene finner du alt sjarmerende fjellkoier til betjente fjellstuer med mat- og drikkeservering. Hva med å legge turen til den splitter nye fjellbadstua på Torfinnsbu i Jotunheimen?  

Tips: Følg turistforeningens røde T-er fra hytte til hytte i sommer. Foto: Magasinet Villspor

2. Nyt sommeren ved vannet i en kysthytte 

Ved kysten kan du starte dagen med morgenbad og legge deg til lyden av bølgesus. Her kan du oppleve havet i kajakk eller med SUP (stand up paddleboard). Eller hva med en fottur langs kysten og en rastepause i vannkanten.  

Denne sommeren åpner DNT dørene til nye hytter på Randvik i Risør, på Håøya i Ferder og på Bjønnes i Grenland. I tillegg kan du besøke perler som kystledhyttene på Tømmerstø, gjestehuset på Furøya, og de spektakulære Flokehyttene i Sveio.  

TIPS: Opplevelser langs kysten. Foto: Magasinet Villspor

3. Overnatt i gapahuk, telt eller hengekøye i skogen 

Det er ikke nødvendig å reise langt for å få feriefølelsen! På ut.no finner du flere turforslag i nærområdet ditt. Hva med å ta natten ute i en gapahuk, eller i en hengekøye under åpen stjernehimmel? Her er det duket for gode opplevelser. Ta med gode venner og god mat – og nyt stillheten ute, på et lite budsjett.

4. Kajakksommer

Frister det med sommer på vannet? Flere DNT foreninger, som blant annet Tønsberg og OmegnLuster, Steinsletta i Ringerike, og Sølsnes i Romsdal, tilbyr kajakkutleie til en rimelig pris. Langs Oslofjorden kan du blant annet leie kajakk på Friluftslivshuset på Sørenga, på DNT-hytta på Langøyene, eller på Breivoll Gård like utenfor Ås. 

Skal du leie kajakk må du være over 16 år og ha våttkort (eller tilsvarende), se retningslinjer for utleie i Oslo her. Priser for utleie på Sørenga: 195 (student/ungdom, DNT-medlem) og 299 (voksen, DNT- medlem) for 3 timer. 335/449 for hel dag. Tillegg 150 for ikke-medlem.

Friluftshuset på Sørenga i Oslo leier ut og kajakk holder kajakkurs. Foto: Magasinet Villspor


5. Dra på organiserte DNT-turer og kurs  

Har du lyst til å lære noe nytt, og bli kjent med andre mennesker? I tillegg til turisthyttene, tilbyr DNT flere kurs og organiserte fellesturer. Tilbudet spenner fra klatrekurs og barneleire, til rafting og yogaturer.

På DNT.no/Aktivitetskalender finner du den fulle katalogen over organiserte turer, kurs og fellesaktiviteter denne sommeren. 

Solvang: – Grip muligheten   

Dag Terje Klarp Solvang håper flere får øynene opp for at norgesferien verken trenger å være dyr, eller ferdigplanlagt allerede.  

– De store opplevelsene venter rett utenfor døra! Det trenger verken å være dyrt eller planlagt langt i forveien, her er det bare å gripe mulighetene norgesferien byr på.  

De store opplevelsene venter. Det trenger ikke å koste mye. Foto: Magasinet Villspor

Fakta: Den norske turistforening (DNT)

  • Den Norske Turistforening (DNT) er Norges største friluftslivsorganisasjon med over 300.000 medlemmer.
  • Organisasjonen består av 56 medlemsforeninger med tilknyttede lokallag. DNT arbeider for å fremme et enkelt, aktivt, allsidig og miljøvennlig friluftsliv og for å bevare natur og kulturverdier.
  • DNT har mer enn 590 hytter.
    Kilde: DNT

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →