Får penger til utlån av utstyr: – Dette er helt fantastisk

> Lesetid: 2 minutter <

Utstyrssentralen Frilager får 27 millioner av Sparebankstiftelsen DNB. Det betyr at flere barn og unge kan dra på tur.

– Dette er helt fantastisk, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT og styreleder i Frilager.  

Frilager er et samarbeid mellom Den Norske Turistforening, Norges speiderforbund og Friluftsrådenes Landsforbund.

Frilager er en utleieportal av organisasjonenes turutstyr. Både organisasjoner, lag, skoler, bedrifter, foreninger og enkeltpersoner kan låne utstyr herfra.

Målet er å gjøre friluftsliv enkelt og tilgjengelig for alle.

Ivar Anton Nøttestad, daglig leder i Frilager, takker Sissel Karlsen, gavesjef Sparebankstiftelsen DNB for det viktige bidraget til friluftsliv for alle. Sammen med Preben Falck, daglig leder i Stavanger Turistforening, Paul Waaler, daglig leder i Friluftsrådenes landsforbund, Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT og Stine Schultz Heireng, generalsekretær i Norges Speiderforbund. Foto: Marius Dalseg / DNT / pressemelding

Frilager er etablert i Rogaland, men målet er at utstyrssentralen skal spre seg til hele landet. På nettsidene kan man låne alt fra kano, telt og ski til redningsvest, sovepose og stormkjøkken og få det kjørt til fastsatte hentesteder. 

– Nå kan vi utvikle Frilager over hele landet og fortsette å legge til rette for at alle barn og unge skal få delta i samfunnet og ha mulighet til å være med på fritidsaktiviteter, sier Solvang i en pressemelding.


Gjennom vår digitale utstyrsdelingsportal jobber vi for å fjerne hindringer for å nyte naturen og skape en mer inkluderende og bærekraftig verden.  

Paul Waaler, daglig leder i Friluftsrådenes Landsforbund

– Målet vårt er å lette byrden på organisasjonene og gjøre det enklere for frivillige. Samlingen av utstyr på ett sted øker tilgjengeligheten, og det blir enklere å arrangere aktiviteter, sier Stine Schultz Heireng, generalsekretær i Norges speiderforbund.

– Frilager reduserer belastningen for turleder og den enkelte familie, sier Heireng. – Dette er spesielt viktig med tanke på økonomiske utfordringer for barnefamiliene.

– Før skulle man eie alt man trengte, men folk er mye mer bevisst på bærekraft og delingsøkonomi, og derfor er det mer akseptert å låne ting nå, sier Paul Waaler, daglig leder i Friluftsrådenes Landsforbund.  

Fakta: Frilager

  • Frilager er en utstyrssentral som har alt til turen: Du som privatperson, skole, lag eller organisasjon kan leie kano, telt, fiskeutstyr, turutstyr, kajakk, skiutstyr, skøyter og mye mer.
  • Skoler og frivillige lag og organisasjoner kan i tillegg blant annet låne turklær og tursko til de som trenger det.  
  • Frilager har samlet varer i et nettlager, Frilager.no. Man bestiller utstyr fra nettlageret og bestemmer selv hvor man ønsker å hente varene. Frilager har også døgnåpne og selvbetjente hentepunkter.
  • Frilager er etablert i Rogaland. Tildelingen fra Sparebankstiftelsen DNB vil gå til en nasjonal Frilager-satsing med oppstart på østlandsområdet.

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →