Dette er Magasinet Villspor

MAGASINET VILLSPOR tar deg ut på de små ekspedisjonene og store eventyrene.

  • Magasinet Villspor er en digital plattform. Reportasjer publiseres løpende på magasinetvillspor.no. I tillegg gis Magasinet Villspor ut som e-avis. Magasinet Villspor hare egen videokanal og er tilstede i sosiale medier.  
  • Magasinet Villspor er en nyhetsplattform for relevante friluftsmeldinger.
  • Magasinet Villspor har egen nettbutikk, med enkle gavekort og tips til klimavennlige og rimelige opplevelser.
  • Ansvarlig utgiver: Knut Øsmundset.

Opplevelser: Med Magasinet Villspor går turen over de minste fjell, eller inn i den mørkeste krattskogen – gjerne langs kjente ruter, eller på lite brukte stier eller delvis urørt terreng. Det er små prosjekter, eller store eventyr. Der andre finner stien, går villsporet gjerne utenom.

Mål: Målet er ikke lengst, høyest eller mest smertefullt. Målet er å komme ut, og samtidig beskrive det som skjer, og gi noen tips til andre som kanskje vil gå de samme rutene – eller bare ønsker å legge asfaltjungelen bak seg.

Inspirasjon: Magasinet Villspor henter gjerne fram historien til andre som er på tur, og formidler andres opplevelser og turglede. Det er mange der ute som opplever mye som kan inspirere andre til å sette seg mål – små eller store.

Opprinnelsen til MAGASINET VILLSPOR var et ønske om å fortelle om rutene som ikke alle går, om turene som ikke gikk som de skulle, og om opplevelsene i de små ekspedisjonene. Det er det fortsatt.

MAGASINET VILLSPOR vil løfte fram det enkle og gode, gjerne eventyrlystne, friluftslivet – basert på egne og andres opplevelser.

Velkommen med på tur!

Vi liker å tenke at vi er flinke til å dra på tur ofte. Det er vi ikke. Men vi er blitt flinke til å sette pris på de turene vi får.

I hovedsak er det en skribent i MAGASINET VILLSPOR: Knut Øsmundset, pappa til tre (født 2007, 2010 og 2013), alle med samme fantastiske kone. Pappa til tre er journalist, fotograf og grafisk designer, nysgjerrig på naturen og gjerne på villspor.

Vi liker å tenke at vi er flinke til å dra på tur ofte. Det er vi ikke. Men vi er blitt flinke til å sette pris på de turene vi får. Enten de er små eller store (i vår målestokk).

Vi krysser ikke kontinenter eller krabber opp på de høyeste fjell. Vi mister ikke kroppsdeler i frostskader eller går løs på isbjørn med bare nevene. Det får de virkelige eventyrerne ta seg av. Vi lager egne opplevelser. Egne eventyr. Og egne ekspedisjoner. Kall det gjerne hverdagsfriluftsliv: Det handler om det man finner plass til, innimellom alt det andre.

Noen ganger drar vi sammen på tur. Andre ganger ikke. Det blir ofte mange bilder. Og litt video. Av og til kan det bli nyttige beskrivelser eller gode historier, som kanskje kan inspirere andre til å ta egne turer.

Og husk: Lag opplevelser. Ikke gjør det så vanskelig. Bare gjør det. Og gjør det med et smil. Selv om det går galt. Kanskje spesielt da.

Lykke til – og god tur!

  • Magasinet Villspor sommer 2019