Kronprins Haakon åpnet Norsk Folkehjelps påskeberedskap

> Lesetid: 2 minutter <

Fredag ble Norsk Folkehjelps påskeberedskap offisielt åpnet av Kronprins Haakon og justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl.

Sammen med Kronprinsessen, Oslos ordfører Anne Lindboe og Norsk Folkehjelps generalsekretær Raymond Johansen fikk de et lynkurs i behandling av en nedkjølt person.

– Vårt budskap til alle i dag, er at det alltid er fare for nedkjøling hvis man skader seg eller blir syk på tur, , sier Ola Lislien, seksjonsleder for førstehjelp og redningstjeneste i Norsk Folkehjelp.

– Heldigvis er det enkle grep man kan gjøre for å hindre at folk blir for kalde.

Norsk Folkehjelp anbefaler alle å ha dette i sekken:

  • nødly/shelter som gir ly for vær og vind.
  • et liggeunderlag
  • tørre klær
  • isolerende klær

Dette kan gjøre en stor forskjell til hjelpen kommer. – Vi anbefaler derfor alle å ha med disse tingene, selv på korte turer, sier Lislien.

2000 frivillige

De neste dagene er det meldt variert vær over store deler av landet. – Vi ser likevel at mange benytter høytiden til å komme seg ut, sier Lislien.

– Da er det viktig å sjekke værmeldingen før man legger ut på tur, og å være forberedt på at turen kan bli lengre enn man tenkte. 

Norsk Folkehjelp har 2000 frivillige redningsmannskaper over hele landet. De er i beredskap hele påsken, og er klare til innsats dersom noe skjer.

– Ikke vær redd for å varsle hvis dere er uheldig på tur! Å varsle tidlig er det viktigste man gjør for å unngå at en situasjon blir mer alvorlig enn nødvendig, sier Lislien.

Følg med på skredvarselet

Denne uka har det vært betydelig og til dels stor skredfare i deler av landet. Ved inngangen til påsken er skredfaren størst i Møre og Romsdal og Vestlandet.

– Det er viktig å ta skredfaren på alvor, og vi har heldigvis ikke hatt noen alvorlige hendelser den siste uka. Det håper vi varer videre inn i påska, sier Lislien.

Fakta: Norsk Folkehjelp

  • Norsk Folkehjelp er en humanitær organisasjon.
  • Har rundt 100 lokallag over hele Norge og jobber i mer enn 30 land.
  • Norsk Folkehjelp ble stiftet i 1939 som fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Visjon: solidaritet i praksis.

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →