Norsk Folkehjelp: – Det ser ut som folk tar gode valg i vinterferien

> Lesetid: 2 minutter <

Etter en vinterferieuke med moderat og betydelig skredfare flere steder, melder Norsk Folkehjelp om mye aktivitet i naturen og få skader.

Norsk Folkehjelp har etter den første vinterferieuka ikke håndtert noen alvorlige hendelser

– Vår opplevelse er at folk tar gode valg og tar hensyn til skredfare, værvarsel og ferdigheter, sier Ola Lislien, leder for førstehjelp og redningstjeneste i Norsk Folkehjelp i en pressemelding.

Denne uka er det blant annet Innlandet, Nord-Norge og Rogaland som har vinterferie.

Skader og sykdom

Norsk Folkehjelp har frivillige i beredskap over hele landet. De er i beredskap døgnet rundt.

– Uhell kan skje, og da kommer det heldigvis noen for å bistå deg, sier Lislien.

Av oppdragene vi har hatt den siste uka, har det vært flest leteaksjoner, og noen oppdrag der folk har skadet seg eller blitt syke i terrenget.

Ola Lislien, leder for førstehjelp og redningstjeneste i Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp understreker at det er viktig å være forberedt på uhell – spesielt om vinteren. De anbefaler alltid å ha med nødly, ekstra klær og litt mat og drikke, selv på korte turer.

– Uten litt beredskap, kan en skade få store konsekvenser i vinterkulda, sier Lislien.

– Mange bruker vinterferien til å komme seg ut og få fine naturopplevelser. Det er veldig fint å se at det gjøres på en trygg måte, sier Lislien.

Fakta: Norsk Folkehjelp

  • Norsk Folkehjelp har 2000 frivillige over hele landet som er i beredskap døgnet rundt.
  • Norsk Folkehjelp er en politisk uavhengig medlemsorganisasjon med rundt 100 lokallag over hele Norge og aktivitet i mer enn 35 land.
  • Norsk Folkehjelp ble stiftet i 1939 som fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Mål: å bedre folks levekår og bidra til et demokratisk, rettferdig og trygt samfunn. Visjon: Solidaritet i praksis
  • I Norge jobber Norsk Folkehjelp på to områder: Førstehjelp og redningstjeneste, i tillegg til flyktnings- og inkluderingsarbeid.
  • Internasjonalt jobber Norsk Folkehjelp på tre områder: Humanitær mine- og eksplosivrydding, utviklingssamarbeid og humanitær respons ved konflikt og kriser.
    Kilde: Norsk Folkehjelp

About Knut Øsmundset

Journalist, fotograf og grafisk designer. Nysgjerrig på naturen og gjerne på villspor: rutene ikke alle går, og turene som ikke gikk som de skulle. Det er gode opplevelser i de små ekspedisjonene. Av og til er et telt i hagen nok.
View all posts by Knut Øsmundset →