Røde Kors: Husk på dem som gruer seg til å være alene

> Lesetid: < 1 minutt <

– I påsken som i andre høytider, må vi huske at det er mange som ikke har råd til å dra på ferie, eller akkurat nå gruer seg til å være alene, sier Røde Kors-president Siri Hatlen. 

I påsken organiserer flere lokale Røde Kors-foreninger «Ferie for alle». Samtaletilbudet «Kors på halsen» er åpent hver dag. I flere byer er det også åpne ungdomshus, melder Røde Kors i en pressemelding.

Ferie og høytider kan være en vanskelig tid for barn og unge. Stadig flere barn vokser opp i familier som har lav inntekt.

Gi litt ekstra oppmerksomhet

– Jeg vil oppfordre alle til å se hverandre og kanskje gi litt ekstra oppmerksomhet og tid til familie, bekjente eller naboer de vet kan ha behov for litt ekstra kontakt den kommende uken

«Ferie for alle» er et gratis ferieopphold for barnefamilier med dårlig økonomi.

Samtaletilbudet «Kors på halsen» er også åpent hver dag for barn og unge som trenger å snakke med frivillige anonymt. Her svarer frivillige svarer på spørsmål på å chat, telefon og mail.

For Røde Kors er det viktig at hele familien reiser sammen for å få muligheten til å dele gode opplevelser og skape felles minner å se tilbake på.

Fakta: Røde Kors

  • Røde Kors hjelper mennesker i Norge og internasjonalt.
  • Røde Kors’ frivillige er til stede for mennesker som trenger støtte og hjelp.
  • Vi avdekker og hindrer nød.
  • Vi gir rask respons og lindrer når krisen oppstår.
  • Vi bidrar til å styrke lokalsamfunnet.
    Kilde: Røde Kors

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →