Statskogs 212 hytter er nå tilgjengelig i turportalen UT.no

> Lesetid: 2 minutter <

– Nå blir overnattingstilbudet vårt tilgjengelig for enda flere, og vises sammen med turmuligheter. 

Det opplyser kommunikasjonssjef Trond Gunnar Skillingstad i Statskog i en pressemelding.

– Dermed blir det også enklere å finne flotte friluftsopplevelser i nærheten av hyttene våre.

Statskog har rundt 90 utleiehytter og mer enn 120 åpne buer i norsk natur. 

Turportalen ut.no gir 212 treff på Statskog. Her er det hytter med døgnpris og booking og hytter til fri bruk.

Synnervika – tømmerhus med fantastisk beliggenhet ved bredden av Femunden. Foto: Geir Wagnild / Statskog pressemelding

Synnervik ved Femunden: Hytta er låst med spesialnøkkel og har 9 sengeplasser. Hytta er nyoppusset i 2015. Det er gratis fiske i Femunden for leietakere og båt er inkludert i leia. Priseksempel 17.-19. september (helg): 2500 kroner. Ukedag: 1250,-

Gjevlekollbua i Finnemarka i Lier: På toppen av Gjevlekollen i Finnemarka i Lier kommune finner du Gjevlekollbua. Bua ble satt opp i 2017 av Statskog. Med på laget var Drammens sportsfiskere. Bua erstattet den gamle brannvakthytta på stedet, opplyser ut.no. Det finnes ingen ovn eller senger i bua, men det er mulig å overnatte på en benk inne. Det er fri bruk av bua.

Moskanhytta i Indre Troms: Hytta ligger på snaufjellet øst for Rostadalen på nordsida av innsjøen Moskanjavri. Hytta går også under navnet Moskahytta og Måskohytta. Den ligger på en morenerygg med fin utsikt til innsjøen. Vannet her er kjent for fin røye. Hytta er til fri bruk.

Oppdrag: tilrettelegging for friluftsliv

Statskog forvalter statens grunn og har et særskilt oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet med tilrettelegging for friluftsliv. 

Integreringen av Statskogs overnattingstilbud i turplanleggeren er et ledd i å utvikle UT.no som en sentral medspiller i folks friluftsliv.

Fakta: Statskog

  • Statskog SF er et statsforetak under Landbruks- og matdepartementet, som forvalter statens grunn og skogområder (3,5 millioner dekar produktiv skog). 
  • Statskog forvalter rundt 20 prosent av Norges landareal (om lag 59 000 km²); det meste av de indre strøk av Troms og Nordland og betydelige områder i Sør-Norge. I Sør-Norge er store deler av arealet statsallmenning.
  • Statskog er utleier av jaktrett, fiskekort, hytter og skogshusvære på statens grunn. (Fakta: Statskog/snl.no)

Fakta: ut.no

  • Et norsk turplanleggingsnettsted lansert 23. oktober 2009.
  • Opprinnelig et samarbeid mellom NRK og Den Norske Turistforening.
  • I dag er tjenesten levert av Den Norske Turistforening, i samarbeid med Statskog, Friluftsrådenes Landsforbund og Kartverket, med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB.
  • Portalen har innhold fra en rekke lag, organisasjoner, kommuner og andre som legger til rette for at flere skal komme seg ut på tur. 
  • Nettstedet har nå rundt 12.000 turforslag, 1200 hytter og tilbyr digitale turkart. (Fakta: ut.no, Den Norske Turistforening, Wikipedia)
Merk: Dette innholdet ble publisert for 3 år siden. Fjell endrer seg lite på den tiden, men åpningstider og bussruter kan gjøre det. Bare for å ha nevnt det.

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →