Vinterferie? Fjellstyrenes hytter og koier er ledige

> Lesetid: 2 minutter <

Ønsker du noen dager i naturen er det fremdeles gode muligheter.

Mange av fjellstyrenes hytter står åpne til fri benyttelse, andre kan du leie på bookingportalen Inatur, melder Norges Fjellstyresamband på sine sider.

Fjellstyrenes hytter er populære. Tre av hyttene lå på «topp 10» over mest utleide hytter på Inatur i 2023. Her finner du alt fra steinbuer til større hytter med innlagt vann og elektrisitet. De rimeligste koiene koster 100 kroner døgnet.

Eksempler på enkle naturopoplevelser:

  • Tollevshaugbue i Grimsdalen, Dovre fjellstyre: 20 kvadrameter, to sengeplasser. Enkelt utstyrt med ved og kokeapparat på gass. 500 kr. pr. døgn.
  • Skjelbreibua, Gausdal Vestfjell/Langsua Nasjonalpark, Gausdal fjellstyre: Trivelig bu med utleierom. Flott beliggenhet og utsikt over Skjellbreidsvatnet og Djuptjernkampen. 350 kr. pr. døgn.
  • Naustet ved Børgjetjønne, Lom fjellstyre: Uisolert naust med vedovn og sengebrisker. Står åpen som hvilebu, må bookes for rett til overnatting. 300 kr. pr. døgn.

Ledige overnattingssteder

Oversikt over hytter og koier som er ledig uke 8 (19.-25. februar).

Oversikt over hytter og koier som er ledig i uke 9 (26. feb- 3. mars).

På bookingsidene til Inatur får man informasjon om hyttene, veibeskrivelse, regler for bestilling og avbestilling, evt. nøkkelhenting og turtips for området. Inatur skriver dette: De fleste av hyttene som leies ut på Inatur.no er enkle, men de representerer det vi mener er det beste hyttelivet. Mange av utleiehyttene ligger langt fra allfarvei, men du finner også hytter kloss på storbyene. De fleste har det til felles at de har god beliggenhet for et aktivt friluftsliv, alt fra sanking, jakt og fiske, ski og sykkel til langturer og toppturer.

Fakta: Norges Fjellstyresamband

  • Norges Fjellstyresamband er interesseorganisasjon for de 93 fjellstyrene i Norge.
  • Fjellstyrene forvalter rettigheter og herligheter i statsallmenningene etter rammer fastlagt i Fjelloven.
  • Statsallmenningene dekker de fleste store høyfjellsområdene i Sør- og Midt-Norge samt noen mindre lavereliggende arealer.
  • Norges Fjellstyresamband har som formål å være bindeledd mellom de enkelte fjellstyrer og mellom fjellstyrene og de ulike myndighetene. Sambandet skal verne om fjellstyrenes interesser ved å ta opp til behandling og søke løst spørsmål som har felles interesse for fjellstyrene.
    Kilde: Norges Fjellstyresamband

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →