Fire av ti usikre på egne ferdigheter: – Det er en for stor andel som er utrygge i naturen

> Lesetid: 1 minutt <

– Vi har allerede hentet flere turgåere som langt inne i fjellheimen både har manglet varme klær og ekstra mat i sekken. Noen har gått i joggesko og rett og slett ikke klart å komme seg hjem selv, sier Kjersti Løvik, som er leder for Landsrådet til Røde Kors Hjelpekorps. 

I fjor deltok Røde Kors Hjelpekorps i mer enn 1600 aksjoner i norsk natur. Søk etter folk som har gått seg bort og rene henteoppdrag er blant de vanligste. Ofte er dårlig planlegging årsak til at frivillige fra hjelpekorpset må rykke ut.

Røde Kors forventer nå den travleste sommer i fjellet på lang tid. Fire av ti spurte i en undersøkelse utført av Opinion svarer «vet ikke» eller «nei» på spørsmål om de behersker utfordrende friluftsituasjoner.

Dramatisk start på sommeren

Det har vært en dramatisk start på sommeren i fjellet.
– Det er forferdelig trist når mennesker omkommer i naturen. Målet er at ingen liv skal gå tapt. Kunnskap er den viktigste forutsetningen for å kunne ta de rette valgene, sier Løvik.

6000 frivillige i Røde Kors Hjelpekorps står klare til åp bidra. De vet at både rutinerte og mindre erfarne naturglade nordmenn vil oppsøke både fjell, fjord og skog. I tillegg forventes det i motsetning til i fjor flere utenlandske turister til Norge. 

Ikke stol på flaksen, lær deg fjellvettreglene, sjekk værvarselet og pakk alltid mer enn du tror du trenger i sekken.

Kjersti Løvik, leder for Landsrådet til Røde Kors Hjelpekorps

– Om du er usikker på om du vet hva du skal gjøre dersom noe uforutsett skjer i fjellet bør du enten velge en guidet tur, planlegge en kortere tur eller ikke sikte mot de høyeste fjelltopp, oppfordrer Løvik, og minner om: 
 
– Der du snur er du bare halvveis på turen! 

Når uværet plutselig ruller inn er det lurt å være forberedt.
Merk: Dette innholdet ble publisert for 3 år siden. Fjell endrer seg lite på den tiden, men åpningstider og bussruter kan gjøre det. Bare for å ha nevnt det.

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →