Sjokoladegodt i appelsin – grillet på bål

> Lesetid: 2 minutter <

Trenger du noe søtt på tur, kan denne anbefales. Du trenger noen få ingredienser – og en appelsin å steke det i.

Det er ikke alltid enkelt å servere ferske, varme, søte godsaker på tur. I hvert fall ikke om man er på tur over flere dager. Denne varianten krever få ingredienser – og du klarer deg med vann for å blande ut røra.

Overraskelse på tur

Alt det tørre blander du hjemme – og tar det med i en pose på tur. Dette har lang holdbarhet og kan ligge i sekken «uendelig». Du må også ha med et par appelsiner for å steke dette i – og litt folie. Dette fungerer godt på de korte turene, eller du kan overraske med denne sukkerbomben på slutten av en lengre tur. Ingrediensene har lang holdbarhet, så dette må ikke nødvendigvis serveres den første kvelden på tur.

Det er sikkert mulig å steke denne på primus, eller i en kopp/kjele også, men det er ikke forsøkt.

(saken fortsetter under bildet)

Bålkos: Det er lite som er bedre enn å samles rundt bålet. På bålet kan du grille og servere sjokoladekake stekt i appelsin.

Kommer med forrett

Forretten er selvfølgelig innholdet i appelsinen. Appelsinen deler du i to like halvdeler – og innholdet skrapes ut og nytes.

Deretter tar du fram posen med «kakemiksen» og blander denne i vann, fyller de halve apelsinskallene, pakker dem i folie og legger dem i bålet. Tilberedning er alt fra 10-15 minutter til mye mer, alt ettersom mengde fyll i appelsinene og varmen i bålet.

Oppskriften er testet med kun vann for enkel tilberedning i felt. Det fungerer, men smaken blir enda bedre med smør/olje.

Du kan selvfølgelig bruke kakemiks fra butikken eller egen oppskrift – appelsinskallene fungerer som ildfast form og serveringsskål uansett.

(Oppskrift etter bildene)

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Dette trenger du:

  • 3 spiseskjeer mel.
  • 3 spiseskjeer sukker (gjerne et par skjeer brunt sukker og en skje hvitt sukker).
  • 3 spiseskjeer kakaopulver (det fungerer også med rett-i-koppen-kakao).
  • – en klype vaniljesukker og et dryss salt.
  • Sjokoladebiter (blandes inn i røra og drysses over ved servering).
  • 3-6 spiseskjeer vann (blandes inn ute «i felt»). Alternativt 3 spiseskjeer vann og 3 spiseskjeer olje/smør.

Ønsker du en litt luftigere variant kan du blande inn litt bakepulver. Mørke sjokolader gir kraftig smak, lysere sjokolader/melkesjokolade mildere smak.

Denne mengden passer til en-to appelsiner (2-4 halve).

(saken fortsetter etter bildet)

Til bålpanne: Appelsinene forberedes til steking i glørne i bålpanne.

Slik gjør du:

Alt det tørre blander du sammen hjemme. Dette legger du i en pose og tar med ut. Sjokoladebitene tilsetter du ute (gjerne melkesjokolade, som du gjerne har i sekken uansett?), sammen med noen skjeer vann. Merk: Kakemiksen skal være seig/tørr når du fyller de halve appelsinskallene. Pakk inn i folie, og legg på bålet.

Sjekk underveis, steketiden varierer, fra 10 minutter til en halvtime (?). Det kommer an på varmen i bålet og mengden kakemiks i hver porsjon (størrelsen på appelsinene).

Server gjerne med kaffe til. Dette er søtt og næringsrikt. Akkurat som det skal være på tur.

God tur – og bon apetit!

 

Klar for tur med appelsin og hjemmelaget kakemiks – vann tilsettes ute «i felt».
Merk: Dette innholdet ble publisert for 5 år siden. Fjell endrer seg lite på den tiden, men åpningstider og bussruter kan gjøre det. Bare for å ha nevnt det.

About Knut Øsmundset

Journalist, fotograf og grafisk designer. Nysgjerrig på naturen og gjerne på villspor: rutene ikke alle går, og turene som ikke gikk som de skulle. Det er gode opplevelser i de små ekspedisjonene. Av og til er et telt i hagen nok.
View all posts by Knut Øsmundset →