Halloween: Flytt feiring utendørs – eller besøk en stemningsfull hytte

> Lesetid: 3 minutter <

Halloween utendørs kan være både skummelt og spennende. Her er turistforeningens tips til nifs turmat, rimelig pynt, hyttebesøk og morsomme aktiviteter.

For mange er Halloween synonymt med å kle seg ut og gå fra dør til dør. Men å ta feiringen ute, enten i skogen eller hagen kan være minst like skummelt og morsomt som tradisjonell knask eller knep.

– Høsten er en fin tid for tusser og troll, mørkegjemsel og refleksløyper, tipser generalsekretær Dag Terje Klarp Sovang i Den Norske Turistforening (DNT).

Tips: Dra på tur

Flere av DNTs medlemsforeninger arrangerer skumle turer nå. Eller du kan besøke en av av DNTs mange hytter og lage Halloween-stemning selv.

DNT har samlet et knippe stemningsfulle hytter som vil egne seg til en hyttetur med artige eller skumle elementer, her er det hytter over hele landet.

Halloween utendørs: Mumiepølser over bålet Foto: Linn Hines/DNT

Tips: bålmat på Halloween

Mumiepølser: Dette er en variant av de kjente pinnebrødene. Du kan gjøre det ekstra enkelt for deg med ferdig pizzadeig fra butikken. Du strimler opp deigen og surrer den rundt pølsene før de stekes på bålet. Server i brød eller lompe. 

Skumle tortillalefser: Bruk to tortillalefser, skjær til et skummelt ansikt på den øverste. Ost og skinke eller noe annet godt imellom. Varmes i kjele/panne på primus – eller pakkes i aluminiumsfolie og grilles på bål.  

Skrekkelige marsmallows – til grilling og pynt til kakao
Smelt valgfri sjokolade i vannbad. Vi valgte å smelte noen biter rett i en brødpose, klippet hull i et hjørne og lagde ansikter på en og en marshmallow. La de ligge noen minutter i fryseren til sjokoladen stivnet, så kan du ta de med i en matboks i sekken. Tredde de på små grillspyd når vi kom frem til dessert-tid! 

Små «gresskar»: La barna tegne ansikter på klementiner eller appelsiner – de ser ut som små gresskar!

Muffins med glasurmønster
Lag enkle muffins, pynt med melisglasur, lag et edderkoppspinnmønster ved å lage sirkler som du drar utover med gaffel eller lignede. Eller la barna få slippe kreativiteten løs med glasuren. 

Selv de aller minste kan ha en spennende opplevelse med en lommelykt i ene hånda og en trygg voksen i den andre

Dag Terje Klarp Sovang, Den Norske Turistforening (DNT)
Tegn et skummelt ansikt på en trøye eller et laken. Heng det opp. Foto: Magasinet Villspor

Tips: Pynt du  kan lage selv

  • Lag en girlander ved å klippe ut spøkelser av hvite ark eller hvite poser som du tegner øyne og munn på
  • Piff opp en lyslenke med små spøkelser du kan lage av matpapir eller kaffefilter. 
  • En ballong med en hvit duk/laken over blir et spøkelse som du kan henge opp.
  • Syltetøyglass med øyne og en hvit serviett oppi blir et glass du kan fylle med noe godt. 

Tips: uteaktviteter på Halloween

Refleksløype: Fest reflekser med passe avstand rundt i skogen, og gi barna en lommelykt hver. Løypa kan inneholde poster med spørsmål, gåter eller vitser som har med Halloween å gjøre. Om dere vil kan dere henge spøkelser, edderkopper og spindelvev underveis. Ekstra skummelt blir det om dere plasserer noen utkledde barn eller voksne rundt i løypa.  

Samling rundt bålpanna: I enden av en tur eller refleksløype kan du ha en bålpanne. Om du har en gapahuk i nærheten, pynt den til Halloween. Fortell spøkelseshistorier rundt bålet.

Mørkegjemsel: Både gøy og litt skummelt. Her er det mange varianter; dere kan lyse opp skogen med lykter eller fakler, den som leter kan ha lommelykt og de som har gjemt seg har refleks, eller det kan være helt mørkt.  

Halloweenbingo i skogen: Gjem skumle gjenstander i skogen, merket med litt refleksteip. Den som finner alle gjenstandene (først) får en premie eller godteri.  

Kle dere ut: Selv om dere er ute på tur, er det ekstra spennende om alle kler seg ut.

Skummel musikk: Ta med en bærbar høyttaler med lyder eller passende musikk koblet til. Prøv også heksedans rundt bålet.

Kino i skogen: Lån en prosjektor og heng opp lerret eller laken. Snurr film, og lag gjerne halloween-popcorn på bålet.

Lag lyslykter: Ta med syltetøyglass med et telys i for stemning i gapahuken eller der dere er. Fest ståltråd rundt om de skal henges opp.

En hodeskalle i plast med en lyslenke inni. Foto: Magasinet Villspor

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →