– Jeg ønsker å inspirere foreldre til å velge naturen i stedet for skjermen

> Lesetid: 2 minutter <

Alexander Read fra TV2-serien «Mina og meg» har nå skrevet boka «Mina og meg – Jakten på Turmagien». Målet er å skape mer robuste barn.

– I denne hastige verden som vi voksne skaper for oss selv og barna, tror jeg vi trenger mer tid sammen i møte med naturen, sier Alexander Read, kjent som «Daddy» fra turene med Mina.

Et rikere liv

I boka får du bli med Alexander og Mina på en tur fra 2019 da de vandret rundt Hjørundfjorden i Sunnmørsalpene i 21 dager. Mina er tre år og ti måneder, og med seg på turen har de dukken Laura.

Sammen skal de på trolljakt og turmagijakt, forteller forlaget Story House Egmont i en pressemelding. 

Jeg ønsker å inspirere foreldre til å velge naturen i stedet for skjermen, og bruke tiden sammen og virkelig se barna. Ved å være nysgjerrig og utforskende som forelder så bevarer man også barnet i seg selv.

Alexander Read

– Fokuset er å legge bort voksenhodet mitt som får styre stort sett det meste ellers i mitt travle voksne liv, og i stedet la barnas magiske verden vise vei. Det tror jeg gir en rikere barndom og et rikere familieliv for liten og stor, sier Alexander Read.

Mer tid sammen

Spesielt viktig er det å logge av. For ifølge Alexander så handler det ikke om å dra på tur i 21 dager for å få gode opplevelser ute i naturen, men det handler om å faktisk ta steget ut i naturen og velge tiden sammen.

Boken er for både små og store eventyrere som vil jakte på sin Turmagi og bli bedre kjent med trollene og deres rike. Fortellingen leses gjerne sammen med barn fra femårsalderen. Boken på 262 sider er innbundet.

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →