Jens Kvernmo: Det jeg lærte av bestefar

> Lesetid: 2 minutter <

– Jeg har mye å takke min bestefar for, og jeg hadde kanskje aldri levd det livet jeg gjør i dag hvis han ikke hadde vært så lidenskapelig opptatt av jakt, fiske, bærplukking, eller bare det å ta seg en fjelltur, sier eventureren Jens Kvernmo.

Nå gir han ut bok sammen med bestefar. Målet med boken er å inspirere foreldre og besteforeldre til å ta med barn og unge ut i naturen.

– Vi vil lære barn og unge om alle sporene som finnes der ute. Lære dem å fyre bål. Lære dem å fiske. Lære dem at maten ikke kommer fra en vakumpakket plastbeholder av noe slag i frysedisken på butikken, sier Jens Kvernmo i en pressemelding fra forlaget Story House Egmont.

– Vi vil at barn skal få leke og være seg selv.

Viktig i ungdomstiden

Det at Bestefar tok Jens med ut i skogen i ungdomstiden, der han bare kunne være seg selv, var viktigere enn det han trodde på den tiden. 

– Jeg har lært å leve i naturen slik bestefar har gjort, og derfor har jeg også blitt veldig glad i dyr og tar bedre vare på naturen. Dette har bestefar overført til meg, og nå vil jeg bringe det videre til dagens barn og unge. Boken er et steg i den retning.

Han har levd et så bærekraftig liv som det er mulig å leve i Norge, og han er et forbilde for hvordan jeg vil leve.

Jens Kvernmo om bestefaren

Boken Det jeg lærte av bestefar er på 182 sider, innbundet. Den er skrevet av Otto Ulseth. Du kan lese om Jens sitt eventyr i TV-serien Alene, og bli med ham til Skjækerfjella sammen med hundene. Du får Jens og bestefar sine beste råd for å klare seg ute i det fri, med overnatting i telt og snøhule, sløying av fisk og hvordan tenne et best mulig bål. Du kan også gå på sporjakt.

– Boken er forhåpentligvis til inspirasjon der ute. Men først og fremst er den en takk til bestefar. En som han skulle alle hatt i livet!

Fakta: Story House Egmont

  • Story House Egmont er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge.
  • Selskapet har investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. 
  • Story House er en del av Egmont, et av Nordens største mediekonsern.

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →