Rekordjakt: Løper Norge på langs, 2550 km på 30 dager: – Fallhøyden er stor

> Lesetid: 2 minutter <

Simen Holvik begynte å løpe i 2015 etter at hans far fikk hjerteinfarkt. Etter at kona Camilla døde i april 2019, brukte Holvik løpingen til å bearbeide sorg og for å finne ro. Nå løper han Norge på langs.

Oppdatert 25. juli: Holvik er på vei fra Lunde til Treungen og Haugsjåsund. Etter dette er det to etapper igjen før mål på Lindesnes. På Facebook melder Holvik: Etappe 25 blir fra krysset opp mot Drangedal og til Treungen. Blir en bra tur. Jeg føler meg sterk!

Norge på langs

Simen Holvik har lagt ut på sitt lengste løp så langt: Norge på langs, 2550 kilometer på 30 dager. Starten gikk 1. juli. Etappe 22 går fra Lillehammer til Brandu.

– Fallhøyden er stor. Den 1. juli begynner jeg å løpe fra Nordkapp-platået. Innen 30 dager er planen å ta på Lindesnes fyr. Total distanse er omkring 2600 kilometer. Lengste etappe blir 127 kilometer og korteste 69 kilometer, meldte Simen Holvik på sin nettside før start.

Simen Holvik løper med støtte underveis (supported FKT-forsøk, fastest known time). Han har følgebil, vil overnatte i bobil og har lov til å motta hjelp underveis.

Nåværende rekord er 42 dager satt av Erik Nossum i 2010 med følgebil. Fra 1. juli til 12. august 2010 løp Erik Nossum fra Nordkapp til Lindesnes Fyr. Distanse: 2660 km. Tid: 42 døgn 9 timer 6 minutter og 45 sekunder.

22. juli passerte Holvik Biri på vei mot Gjøvik. Turen spores, og det er mulig å følge forsøket her. Holvik har også satt opp en innsamling for å finansiere forsøket, og et eventuelt overskudd vil gå til Barnekreftforeningen.

Fakta: Simen Holvik

  • Bor i Stavanger. 44 år. Enkemann, har to barn på ni og elleve år.
  • Jobber som Principal Consultant med IT innenfor olje – og gassindustrien.
  • Har fast spalte i Runner’s World Norge.
  • Skal representere Norge i VM for 24-timersløping i Romania i 2021. (kilde: Simen på langs)
Merk: Dette innholdet ble publisert for 3 år siden. Fjell endrer seg lite på den tiden, men åpningstider og bussruter kan gjøre det. Bare for å ha nevnt det.

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →