Påske: – Det er lenge siden vi har sett slike mengder med snø i fjellet

> Lesetid: 2 minutter <

I lavlandet kommer våren snikende. I høyfjellet ligger snøen og lokker den som vil ut. – Nå er fjellet påskeklart, sier Dag Terje Klarp Solvang i DNT.

Hva med en tur til Krækkja på Hardangervidda, Gjendebu i Jotunheimen eller Finsehytta i Skarvheimen? Eller Rondane, Trollheimen eller Femundsmarka?

– 4300 kilometer med vinterløyper er merket og hundrevis av hytter er klare for storinnrykk, sier generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang i Den norske turistforening (DNT) i en pressemelding.   

– Det er lenge siden vi har sett slike mengder med snø i fjellet så mange steder, så vi kan trygt si at at det ligger an til tidenes påske i fjellet.   

DNT har bynære hytter, betjent hytter på fjellet og enklere ubetjente hytter.

– Alle kan finne en hytte til hytte-tur som passer for seg, men det er også rom for roligere dager på samme hytte i fler dager, sier Solvang.

Påsken kan være fin i fjellet. I år er det mye snø. Gå forsiktig og sjekk vær- og føremeldinger for området du skal til.

Disse betjente DNT-hyttene er åpne i påsken:

Breheimen:

Breheimen er et lite besøkt område på vinterstid, men dette område er et vinterparadis, melder DNT. Her er det spektakulære topper på 2000 meter og flotte isbreer. 

Hardangervidda 

Dette er Nord-Europas største høyfjellsplatå. Her er det mange muligheter for å gå en tradisjonell hytte til hytte-tur. Flere av hyttene ligger enkelt til ved bilvei eller tog og fungerer som gode utgangspunkt.  

Jotunheimen 

Jotunheimen byr på mektige fjellmassiv, toppturer og kvistede løyper i alle retninger. Leivarssbu er storstua i Jotunheimen og en viktig del av DNTs rutenett.  

Femundsmarka 

Femundsmarka er et fantastisk turområde, enten du vil gå lange turer fra hytte til hytte eller en topptur. Den betjente fjellgården Svukuriset er et fint utgangspunkt for små og store turer.

Rondane 

Rondane er et mektig turområde med flere 2000-meter høye topper. Her er det et godt tilrettelagt rutenett som innbyr til skiturer fra hytte til hytte.  

Langsua 

Langsua på det sentrale Østlandet er ukjent for mange. Området byr på familievennlige turer. Her er det flere selvbetjente hytter og man kan enkelt starte påskeferien med betjente Liomseter som utgangspunkt. 

Skarvheimen 

Skarvheimen er et av landet fineste områder for fjellskiturer, med imponerende fjellformasjoner og passe kupert terreng, melder DNT. 

Trollheimen 

Alpine topper og lune daler med tradisjonsrike hytter danner en fin ramme for fjellturer i Trollheimen. Variasjonene og kontrastene gjør at mange kommer tilbake til Trollheimen år etter år, melder DNT.  

Sylan 

Fantastiske Sylan med nydelige vidder og fjelli horisonten strekker seg utover både Norge og Sverige Området er populært vinter som sommer, og her finnes Norges minste betjente hytte, den historiske Schulzhytta.  

Etne- og Saudafjellene 

Midt i dette ville, men lettgåtte fjellområdet ligger idylliske Olalia med flott utsikt sørover mot Hauganutene. 

Arkivfoto: Magasinet Villspor

Se for deg snødekte vidder, appelsin i solveggen og god stemning i peisestua.

Generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang i Den norske turistforening (DNT)

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →