Penger til friluftsliv: Støtte til båt for bru, nye fjellduker og skilting av lokalhistorie

> Lesetid: 3 minutter <

57 lag og foreninger får penger for å skape flere opplevelser i naturen.

Statskogmillionen deler ut 5.000 og 10.000 kroner til forskjellige prosjekter i hele Norge. Pengene har gått til blant annet til klopper og gapahuker, klatreutstyr og fiskestenger, hekkeplattformer og frisbeegolf. I Nordland skal en ny trekkbåt-anordning erstatte en ødelagt hengebru.

– Det finnes mange ildsjeler i dette landet som gjør en utrolig dugnadsjobb for sine medmennesker, sier kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad.

– Det er veldig givende å hedre innsatsen med noen små tilskudd spredt ut over landet.

Ordningen har to årlige søknads- og utbetalingsrunder. I første halvår ga Statskog 665.000 kroner fordelt på 107 tiltak. I denne runden går 340.000 til 57 tiltak.

Tildelinger andre halvår 2022

Agder, 15.000 kroner fordelt på tre tiltak. Ett av dem er Havrefjell turlag skilting av rundturen om Stemtjenn, Vemmeltjenn og Garthetjenn. Området har historie fra vannforsyning til industrien i Risør. Dette er lettgått terreng, og omtales som «Risørs Nordmarka». Prosjektet får ti tusen kroner.

Innlandet: 50.000 kroner fordelt på åtte tiltak. DNT Åmot og Stor-Elvdal får ti tusen kroner fra «Statskogmillionen» til å kjøpe ny ryddesag. Foreningen rydder, klopper og tilrettelegger stier slik at lokalbefolkningen kan lokkes til fine turer på gode stier.

Møre og Romsdal: 10.000 kroner fordelt på to tiltak. Ett av dem er utstyrsinnkjøp for NJFF Møre og Romsdal: fem tusen kroner til innkjøp av fjellduker.

Nordland: 90.000 kroner fordelt på fjorten tiltak. Ett av dem er penger til en ny trekkbåt-anordning som skal erstatte en ødelagt hengebru. Hattfjelldal jakt- og fiskelag får ti tusen kroner til prosjektet. Trekkbåten vil vil erstatte den ødelagte hengebrua ved Elsvassbekken rett nedenfor Øvre Elsvatn. Samtidig vil Statskog tilby en båt til formålet.

Rogaland: 25.000 kroner fordelt på fire tiltak. Ett av tiltakene er Egersund skog- og treplantingsselskaps trappeutskifting på Rabnafjellet. Fire trapper skal repareres eller skiftes ut. Området er et av kommunens mest brukte friluftsområder. Prosjektet får fem tusen kroner.

Troms og Finnmark: 30.000 kroner fordelt på fem tiltak. Ett av dem er Nord-Troms friluftsråds skilting av lokalhistorie. De får ti tusen kroner til «Ut i NORD Historie». Målet er å etablere 20 turmål i Kåfjord. Aktiviteten vil integreres på utinord.no med registrering av turer.

Trøndelag: 35.000 kroner fordelt på seks tiltak. Ett av dem er Skaga grendelags ønske om å lage en lekeplass ved lysløypa. «Det må til en god del skogrydding, ei lita bru, veiduk, grus og bålpanne, og med noen hundre timer med dugnadsinnsats kommer nok leikeplassen til å ta form». Prosjektet får fem tusen kroner i støtte til utstyrskjøp.

Vestfold og Telemark: 25.000 fordelt på fire tiltak. Ett av dem er Moflata MSK Speidergruppe ønske om å kjøpe bålkjøkken, kokebord, toastjern og annet turutstyr for å gi barn og unge muligheten til å komme ut i naturen. Prosjektet er tildelt 5.000 kroner.

Vestland: 20.000 kroner fordelt på fire tiltak. Nordfjord klatreklubb får fem tusen kroner fra Statskog til innkjøp av utstyr. Ordinær drift og utvikling av nye klatrefelt krever betydelige årlige investeringer i blant annet bolter og arbeidsutstyr. Klatrefeltene er gratis og tilgjengelig for alle som ønsker å benytte dem.

Viken: 40.000 kroner fordelt på sju tiltak. Skedsmo muslimkultursenter får ti tusen kroner fra «Statskogmillionen» til innkjøp av turutstyr. Senteret vil kjøpe inn fiskestenger, grillutstyr og annet utstyr for å gjennomføre et prosjekt med friluftsaktiviteter for innvandrere. Gjennom å legge til rette for friluftslivets gleder tror senteret at det blir lettere for innvandrerne å prøve seg ute i norsk natur på egen hånd etterpå.

Fakta: Statskogmillionen

  • Statskogmillionen er en nasjonal støtteordning med samlet utbetaling årlig på en million kroner.
  • Ordningen ble opprettet våren 2017.
  • Statskog gir ut en million kroner fordelt på 5.000,- og 10.000,- hvert år.
  • Hvert år får 150 tiltak og aktiviteter i hele landet slik støtte fra Statskog.

Det finnes mange ildsjeler i dette landet som gjør en utrolig dugnadsjobb

Kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →