Seks personer omkom i drukningsulykker i februar

> Lesetid: 2 minutter <

Så langt i 2022 har 11 personer druknet, noe som er tre flere enn på samme tid i fjor, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk. Så langt i år har det ikke vært drukningsdødsfall etter fall gjennom isen.  

Tre personer omkom fra fritidsbåt i februar, dette var menn i 60-, 70 og 80-årene. En mann i 40-årene omkom fra yrkesbåt i februar, melder Redningsselskapet i en pressemelding.  

To personer druknet etter fall fra land i februar: En mann i 30-årene ble funnet omkommet i Kanalen i Trondheim og en mann i 20-årene ble funnet omkommet i Damsgårdsundet i Bergen.

Kuldesjokk i vann 

Redningsselskapet ber folk ta forholdsregler når man oppholder seg rundt eller på vann og is, og kjenne til hva de gjøre om de faller ut i kaldt vann. 

– Faller du ut i vann som er 15 grader eller kaldere, får kroppen kuldesjokk, sier Tanja Krangnes, fagsjef for drukningsforebygging i Redningsselskapet. 

– Du gisper og pusten blir raskere og ukontrollert, enten du vil eller ikke. Det er farlig, særlig hvis du havner under vann og puster det inn i lungene.

– Å vite at kuldesjokket går over er viktig. Da unngår du panikk, og kan bruke energien på å få kontroll på pusten og holde deg flytende. Så kan du finne ut hvordan du skal berge deg selv, sier Krangnes.

Les mer om kuldesjokk i kaldt vann her

Elleve omkommet: ti menn og én kvinne

Totalt elleve personer har druknet så langt i år. Av disse var ti menn og én kvinne. Alle var over 20 år, og mer enn halvparten var 60 år eller eldre.  

Fem av de som har druknet så langt i år omkom i forbindelse med bruk av fritidsbåt, mens tre druknet fra yrkesfartøy.

I tillegg har tre drukningsulykker skjedd etter fall fra land. Så langt i år har det ikke vært drukningsdødsfall etter fall gjennom isen.  

Fem av landets fylker

I januar og februar har det vært drukningsulykker i fem av landets fylker. Nordland har hatt fire drukningsulykker, mens  tre personer har druknet i Agder. 

To personer har druknet i Troms og Finnmark og i Vestland.

Trøndelag har hatt én drukningsulykke.   

Merk: Dette innholdet ble publisert for 2 år siden. Fjell endrer seg lite på den tiden, men åpningstider og bussruter kan gjøre det. Bare for å ha nevnt det.

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →