Stjeler skiutstyr. Tips: sett skiene hver for seg.

> Lesetid: < 1 minutt <

Hvert år stjeles det ski og utstyr for millioner av kroner. Det stjeles skiutstyr fra alpinanlegg, hyttevegger og skibokser på parkerte biler.

Ski som står utenfor afterski-lokaler er også populære for tyvene. 

– Det viktigste er at du holder et godt øye med ski og utstyr, slik at det ikke står ubevoktet. Hvis du går fra skiene uten tilsyn, er det ikke sikkert du får erstattet alt på forsikringen, sier skadeforebygger i forsikringsselskapet Fremtind, Therese Hofstad-Nielsen i en pressemelding.

Lås skiene, eller sett dem hver for seg

I fjor mottok Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB, skademeldinger på nærmere 8 millioner kroner på ski og utstyr som var stjålet.

– Det er flere tips for å holde skityvene unna. Du kan bruke de låsbare skistativene i skianleggene, eller skaffe deg en enkel skilås.

– Alternativt kan du sette fra deg skiene separat, for tyvene er ikke like interessert i bare én ski, tipser skadeforebyggeren.

Hva om du selv blir skadet?

En reiseforsikring vil være god å ha om du selv skulle være så uheldig å bli skadet i skibakken.

– Da kan du få dekket dokumenterte og nødvendige merutgifter, blant annet utgifter til lege, sykehusopphold, hjemtransport og erstatning for avbrutt reise, sier Hofstad-Nielsen.

Ski og sportsutstyr erstattes ikke ved skader som skjer mens du bruker utstyret. Det regnes som vanlig slitasje.

SkadeforebyggerTherese Hofstad-Nielsen

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →