Topptur i Jotunheimen eller skileik i Trollheimen? Disse hyttene er åpne.

> Lesetid: 2 minutter <

Flere betjente DNT-hytter åpner til skolens vinterferieuker.

Drømmer du om skiturer, snødekte vidder og vintermoro? Det er mange muligheter for dem som vil til fjells i vinterferien.  

– Flere av de største betjente hyttene til DNT er vinterferieåpne og mange tilbyr også aktiviteter i vinterferien, sier generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang i Den Norske Turistforening (DNT) i en pressemelding.

– Her kan hele familien nyt en flott dag ute i fjellet og komme inn til hyttekos og fyr i peisen.

Flere DNT-hytter åpner til skolens vinterferieuker.

Disse betjente DNT-hyttene er åpne 

Gjevilvasshytta i Trollheimen: Et populært sted for barnefamilier. Området byr på rike turmuligheter med spennende topper og snille daler. Rundt den betjente hytta blir det tilrettelagt for skileik. Åpent i vinterferien: 17. til 26. februar og i påsken.

Haukeliseter: Hytta ved helårsveien over Haukeli er åpen året rundt. Selv om du kan komme deg helt fram med bil eller buss er villmarksfølelsen rett utenfor vinduet. I ukedager, søndag til fredag, i uke 8 og 9 bor barn i grunnskolealder (til og med tiendeklasse) i følge med voksen gratis.

Sota Sæter i Breheimen: Hytta ligger ved innfallsporten til Breheimen nasjonalpark. Den over hundre år gamle setra består av ti bygninger. Her kan du prøve deg på randoné, gå langrenn eller leke og ake rundt hytta. Holder åpent fra 10. februar til 9. april. 

Solheimstulen på Hardangervidda: Hytta ligger ved østsiden av Hardangervidda nasjonalpark, helt øverst i Jønndalen i Uvdal i Numedal. Det er bilvei frem til hytta. Det er oppkjørte løyper og Uvdal skisenter/alpinbakke ligger i nærheten. Åpningstider vinter: 17. februar til 5. mars og 17. mars til 16. april. 

Gjendesheim i Jotunheimen: Gjendesheim er et vintereldorado for lek og moro. Hytta tilbyr toppturer for både nybegynnere og de med litt med erfaring. Serverer god lokalprodusert mat. Åpent fra 18. februar til 1. mai. Barnas turlag inviterer til vinterferie med hundespann på Gjendesheim 19. til 22. februar. 

Etter en lang dag ute i snøen kan dere kose dere med badestamp, peiskos og god lokalprodusert mat.

Gjendesheim i Jotunheimen

Fondsbu i Jotunheimen: Barnevennlig og variert terreng. Bestyrer Solbjørg serverer lokal mat hver dag. Turboteamet til Barnas Turlag er på plass fra mandag til fredag i uke 8. Barn fra fire år med voksenfølge kan bli med på snølek, aking, skiturer, slalåm og mye mer. Åpent fra 17. februar til 1. mai.   

Kobberhaughytta i Oslomarka: Hytta ligger i hjertet av Nordmarka, bare er et steinkast unna Oslos kollektivruter. Her kan du oppleve naturens ro. Det nye sovehuset har en fin og moderne utforming. Merk: All overnatting må bestilles på forhånd. 

Vinterferien kan by på mange fine opplevelser. Foto: Magasinet Villspor

Eiksetra i Drammensmarka: Åpen kafé hver onsdag kl. 12 til 15 og lørdager og søndager kl. 11 til 16 gjennom hele vinteren. I tillegg er det mulighet for overnatting. Det er ni sengeplasser på hytta, som må forhåndsbestilles. Eiksetra ligger ved Garsjø i Lier, og er et perfekt utgangspunkt for skiturer i Finnemarka, eller for lek og moro i akebakken på tunet. 

Olalia i Etne- og Saudafjellene: Selvbetjente Olalia i Etne- og Saudalfjellene er Haugesund Turistforenings største hytte med 45 sengeplasser. Utsikt sørover mot Hauganutene. Kafeen har helgeåpent fra uke 3 til og med uke 12: lørdag klokken 11 til 16, søndag 11 til 15.  

Gaustatoppen turisthytte i Telemark: Turisthytta ligger nesten helt oppe på Gaustatoppen (1883 moh.). Fra turisthytta og Gaustatoppen har du et utrolig utsyn over store deler av Sør-Norge. Her er det åpen kafé på dagtid fra 20. februar. 

Våre hyttevertskap er klare til å ta imot folk! De byr på gode senger, hjemmelagede måltider og den trivelige stemningen i peisestua.

Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i Den Norske Turistforening (DNT)

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →

1 thought on “Topptur i Jotunheimen eller skileik i Trollheimen? Disse hyttene er åpne.

Comments are closed.