Tipsene som gir energi i mørketida: Tur, bål, opplevelser

> Lesetid: 2 minutter <

For mange er november årets tyngste måned. Inviter noen ut, en kort tur kan bety mye.

Det mener organisasjoner for friluftsliv og folkehelse.

– Nå er vi inne i den mørkeste, og for mange tyngste, måneden i året, sier Bente Lier i en pressemelding. Lier er generalsekretær i Norsk Friluftsliv. 

– Da er det viktig å huske på at bare det å komme seg en kort tur ut, gjerne sammen med andre, kan gjøre mye for både humøret og energinivået.

Sammen med Kreftforeningen, Nasjonalforeningen for folkehelsen, Norske Kvinners Sanitetsforening og Den Norske Turistforening, står de bak initiativet #sammenpåtur. 

Målet er å senke terskelen for å komme seg ut. 

– Lag turavtaler med venner og kjente, oppfordrer generalsekretæren i Norsk Friluftsliv. 

Vil vise fram tilbudene som finnes 

– Savner du noen å gjøre hyggelige aktiviteter sammen med? I de mange frivillige lagene og foreningene over hele Norge finnes det veldig mange fine mennesker som gjerne vil ha deg med ut på tur, sier Lier.

Organisasjonene som står bak #sammenpåtur jobber med å skape gode møteplasser som kan gi påfyll og mening i hverdagen. 

Gjennom året har de i felleskap arrangert turer og aktiviteter under fanen #sammenpåtur. Kampanjen er en del av Frivillighetens år 2022. På sammenpåtur.no kan du få inspirasjon og se organisasjonenes aktiviteter i tiden framover. 

Når noen forventer at du møter opp til noe, er det ikke like enkelt å bli liggende på sofaen. 

Bente Lier, generalsekretær i Norsk Friluftsliv

Tips: Gjør mørketida lysere 

  • Utnytt dagslyset: Inviter på rusletur på dagtid, for eksempel i forbindelse med lunsj eller et møte på jobb eller skole.
  • Tenn et bål: Ikke bare lyser det opp, men forskning viser at bål har en beroligende effekt på oss. Et varmende bål er et sosialt samlingspunkt i høstmørket.
  • La apper inspirere deg: Enten du er på utkikk etter turforslag eller vil lære noe nytt, finnes det forskjellige apper som kan hjelpe deg i gang.
  • Ta en tur for nærmiljøet: Hva med å ta en tur i nærområdet og plukke med dere litt søppel før snøen kommer? Ikke bare får dere bevegelse og frisk luft, men gjør også noe fint for både kloden og naboene dine.
  • Spis ute: Mat må vi uansett ha. Så hvorfor ikke gjøre noe ekstra ut av det, og invitere noen med på et måltid i det fri. Det trenger slettes ikke å gjøres komplisert. Pølser og pinnebrød fungerer fint, eller by på noe mer spennende.

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →