Topptursesongen i gang: – Enkelte steder kan det være lett å løse ut skred

> Lesetid: < 1 minutt <

I dag starter Snøskredvarslingen sin tiende sesong med daglig oppdaterte snøskredvarsler.

Varslene finner du på Varsom.no.

– Om du tenker deg på ski på Nordvestlandet i dag kan du få riktig så fine forhold i dag. Vær likevel obs på om nysnøen har bundet seg til flak. Dette flaket kan ligge på et vedvarende svakt lag av kantkorn og rim. Enkelte steder kan det derfor være lett å løse ut skred, sier vaktleder og snøskredvarsler i NVE, Jostein Aasen, melder Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i en pressemelding.

Når snøskredvarslingssesongen starter i dag, 1. desember, er nesten hele landet dekket av snø og i fjellet har de ivrige allerede prøvd skiene.

Det er fremdeles tidlig på vinteren og husk at selv små skred kan være farlige, særlig nå som det er mye oppstikkende steiner og åpne bekkedaler.

Jostein Aasen, vaktleder og snøskredvarsler i NVE

Del dine observasjoner

Før du tar turen til fjells for første gang denne sesongen, anbefaler NVE at man frisker opp kunnskapen om snø og snøskredfare på www.varsom.no/snøskredskolen. I Varsom Regobs-appen er det bratthetskart som er gode hjelpemiddel i planlegging av turen.

Har du sett ferske snøskred? Eller andre faretegn, som sprekker i snødekket, drønnelyder eller kraftig snøfokk? Hvor mye snø, hva slags snø og hvor går snøgrensen der du er? NVE oppfordrer til å. dele dette i Varsom Regobs-appen. Da deler du nyttig informasjon om snø- og skredforhold med andre.

Fakta: Snøskredvarsler

Nesten hele landet er dekket av snø og i fjellet har de ivrige allerede prøvd skiene. Foto: Illustrasjonsfoto
Merk: Dette innholdet ble publisert for 2 år siden. Fjell endrer seg lite på den tiden, men åpningstider og bussruter kan gjøre det. Bare for å ha nevnt det.

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →