Uvær og skredfare: – Ikke legg ut på skitur i snøkaoset

> Lesetid: < 1 minutt <

Store snømengder og omfattende skredfare gjør at Røde Kors ber alle vurdere sikkerheten nøye før man legger ut på tur.

– Situasjonen akkurat nå er i mange fjellområder i Sør-Norge usikker, med høy faregrad for snøskred i store deler av landet, sier Kjersti Løvik, leder i landsråd for Røde Kors Hjelpekorps i en pressemelding.

Frivillige i Røde Kors bisto torsdag i en redningsaksjon på Trolltunga, der to turister ikke kom seg ned fra den populære turistdestinasjonen på grunn av vanskelig vær.

– Akkurat nå har vi ett klart råd: Ikke legg ut på skitur i snøkaoset, og utsett den planlagte turen til det er tryggere å bevege seg i fjellet, sier Løvik.

Følg med på varsom.no

I skredvarselet fra Varsom.no kan man følge utviklingen. Fredag var det faregrad 4, stor snøskredfare, både på Sunnmøre, Indre Fjordane, Voss, Hardanger og Heiane.

For store deler av landet er det varslet faregrad 3, som betyr at det er betydelig fare for snøskred. Også lørdag er det varslet stor skredfare i mange populære turområder.

– Akkurat nå har vi ett klart råd: Ikke legg ut på skiturer i snøkaoset, og utsett den planlagte turen til det er tryggere å bevege seg i fjellet, sier Løvik. Arkivfoto: Magasinet Villspor

Vær forberedt i bil

Gitt situasjonen på flere fjelloverganger, ber også Røde Kors reisende om å vurdere å utsette unødvendige bilturer.

– Må man ut på bilturer i områder i Sør-Norge, er det fornuftig å ta med ekstra mat og drikke, varme klær, førstehjelpsutstyr og spade.

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →