– Vi har heldigvis ikke hatt så mange oppdrag knyttet til tragiske ulykker i fjellet

> Lesetid: < 1 minutt <

Røde Kors merker at sommeraktivitetene øker. Det er flere folk på arrangementer, på tur i fjellene og ved sjøen.

– Vi ser at aktivitetene tar seg opp mange steder, og det er hyggelig å bidra til at samfunnet åpner opp igjen i sommer, sier nestleder Jarle Bjørge Øverland i Røde Kors’ Hjelpekorps i en pressemelding.

– Hjelpekorpsene har hatt oppdrag over hele landet, både til fjells og til sjøs. Men vi har heldigvis ikke hatt så mange oppdrag knyttet til tragiske ulykker i fjellet som vi hadde på starten av sommeren, sier Øverland.

Men det har også vært endel av de vanlige oppdragene knyttet til savnede mennesker i lokalsamfunn som ikke er knyttet til ferieaktiviteter.

I tillegg til utrykninger og aksjoner når uhellene er ute, bistår Røde Kors’ Hjelpekorps også på forskjellige arrangementer.

– Det er fint å se at aktivitetene i samfunnet har tatt seg opp gjennom de siste ukene, og at det blant annet åpnes opp for mer publikum på kamper og andre lettelser i smitteverntiltakene som gjør at folk kan samles igjen med sanitetsbistand fra Røde Kors. Dette er en viktig del av aktivitetene i mange hjelpekorps, og krever mye innsats fra frivillige også gjennom sommeren, sier Øverland.

Frivillige i mer enn 100 lokalforeninger har denne våren bistått kommunene med vaksinering. Denne frivillige innsatsen fortsetter også inn i sommeren i mange kommuner.

Fakta: Røde Kors hjelpekorps

  • Røde Kors Hjelpekorps er den største frivillige aktøren innen den norske redningstjenesten.
  • Hjelpekorpset rykker ut på kort varsel og er alltid klar til innsats.
  • Røde Kors Hjelpekorps blir kalt ut av politiet når noen blir savnet, ved ulykker, kriser og naturkatastrofer. 
  • Hver dag, hele året er ett eller flere hjelpekorps i aktivitet for å hjelpe mennesker. (Kilde: Røde Kors)
Merk: Dette innholdet ble publisert for 3 år siden. Fjell endrer seg lite på den tiden, men åpningstider og bussruter kan gjøre det. Bare for å ha nevnt det.

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →