Åtte døde i drukningsulykker så langt i juli

> Lesetid: 2 minutter <

Så langt i juli har åtte personer omkommet i drukningsulykker. Hittil i år har 41 personer druknet, viser ferske tall fra Redningsselskapet.

37 av de 41 personene har omkommet i drukningsulykker i Norge, mens fire norske statsborgere har druknet utenlands, melder Redningsselskapet i en pressemelding.

På samme tid i fjor hadde 41 personer druknet innenlands.

Flest menn omkommer

I hele juli i fjor druknet totalt 12 personer viser Redningsselskapets statistikk.

– Den positive trenden fra juni, med færre ulykker enn tidligere år, har dessverre ikke fortsatt inn i juli, sier Tanja Krangnes, fagsjef for drukningsforebygging i Redningsselskapet.

Av de 41 personene som har druknet så langt i år, var det 35 menn og seks kvinner.

Tre av disse, 7 prosent, var barn mellom to og seks år. 41 prosent var 60 år eller eldre.  

Druknet i badeulykker

To personer har druknet i badeulykker i juli.

I Oslo omkom en mann i 30-årene under bading i Ulsrudvann i Østmarka, mens en mann i 50-årene druknet da han badet i jettegrytene ved Brufossen i Åmli kommune i Agder.

Halvparten av drukningsulykkene så langt i juli har skjedd fra fritidsbåter.

En eldre tysk mann omkom da båten han satt i kantret ved Straumen i Smøla kommune i Møre og Romsdal.

Dykkere fant en norsk mann i 70-årene omkommet ved Norra Väderöerna i Sverige. Mannen har sannsynligvis falt over bord fra egen båt.

Ved Hvaler døde en norsk mann og en svensk kvinne, begge bosatt i Sverige, etter at seilbåten deres grunnstøtte utenfor Hvaler i Viken.

Livløs i sjøen

På svensk side av Gamle Svinesundsbro ble en mann i 30-årene funnet livløs i sjøen, ikke langt fra der båten hans lå fortøyd. Hvordan mannen havnet i vannet og om ulykken skjedde på norsk eller svensk side er usikkert.

Vedkommende var norsk statsborger, bosatt i Norge.

Funnet i dykkerutstyr

En mann i 60-årene ikledd dykkerutstyr ble funnet omkommet i sjøen ved Bleiksøya i Andøy kommune i Nordland, etter at båten hans ble observert i fjæra.

Redningsselskapet oppfordrer alle til å tenke sikkerhet uansett vannaktivitet i sommer, og til å passe godt på hverandre

Tanja Krangnes, Redningsselskapet

Fakta: Redningsselskapet

Redningsselskapet er en frivillig, humanitær medlemsorganisasjon. Selskapet jobber for å gjøre det tryggere å ferdes på og ved sjøen. Visjonen er at ingen skal drukne.

  • Redde liv: Vi er til for å forhindre at liv går tapt på sjøen
  • Forebygge: Vi er til for å gjøre sjøvett til allemannseie
  • Berge verdier: Vi er til for å berge og verne verdier på og ved sjøen
  • Redningsselskapet teller 1600 redningskvinner og redningsmenn, fordelt på 53 redningsskøyter over hele landet. Redningsselskapet arbeider også internasjonalt.
  • Inntekter: Støtten fra staten utgjør 15 prosent av selskapets inntekt. Inntekter kommer også i form av pengegaver fra enkeltpersoner og næringsliv samt selskapets 105.000 medlemmer.
    Kilde: Redningsselskapet

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →

1 thought on “Åtte døde i drukningsulykker så langt i juli

Comments are closed.