Frost: – Mange på tur blir overrasket over hvor mørkt og kaldt det kan bli mot slutten av sommeren

> Lesetid: < 1 minutt <

Mørkere og kaldere netter utfordrer turgåere. Husk nødvendig utstyr.

Tidligere i sommer har det vært mange ulykker som har gått bra takket være varme og tørre forhold. Gode forhold har gjort at situasjonen ikke har blitt ytterligere forverret.

Kaldere og mer krevende

Røde Kors Hjelpekorps ber turgåere være forberedt på mørkere kvelder og kaldere netter framover.

– Mange på tur blir overrasket over hvor mørkt og kaldt det kan bli mot slutten av sommeren, sier Kjersti Løvik i Røde Kors Hjelpekorps i en pressemelding.

– Nedkjøling vil kunne bli en utfordring for mange; det er ikke alle som er forberedt på at det snart blir frostnetter i fjellet etter noen varme sommeruker, sier Kjersti Løvik.

Mange oppdrag siste uke

I Telemark har hjelpekorpset deltatt i 10 søk- og redningsoppdrag den siste uken. Frivillige i Sør-Trøndelag Røde Kors har deltatt i fire leteaksjoner og 11 henteoppdrag.

Et sted i Sør-Norge fikk en person hjelp hjem to ganger fra sammen sted. Personen var helt utslitt og tom for krefter.

– Dette eksempelet og flere av de andre aksjonene vi har hatt i sommer, viser hvor viktig det er å planlegge turen godt og å ha med ekstra klær og mat selv på korte dagsturer, sier Løvik.

Merk: Dette innholdet ble publisert for 3 år siden. Fjell endrer seg lite på den tiden, men åpningstider og bussruter kan gjøre det. Bare for å ha nevnt det.

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →