Smaksrikt og holdbart pannebrød på primus

> Lesetid: < 1 minutt <

For de som vil ha ferskt brød på primus kan denne oppskriften anbefales (testet i felt).

Dette er et enkelt brød helt uten gjær, det kan lages over primus eller på bål. Du kan ta med tørrvarene i porsjonsposer (for eksempel zip-lock-poser), da veier det lite og tar lite plass. Vann tilsetter du rett før du steker brødet i små porsjoner i panne eller kjele over primus. På denne måten kan brødet være med på tur lenge.

 

Ferskt brød uten gjær:

– 1 kopp fint mel

– 1 kopp grovt mel (gjerne iblandet litt havregryn)

– 1/2 spiseskje bakepulver

– 1 teskje salt

Dette blandes sammen, før du tilsetter en liten kopp vann (heller litt for lite til å begynne med). Lag knyttnevestore emner, og klem dem flate i stekepanna. Stekes i olje eller smør på forsiktig varme noen minutter på hver side.

Mer energi og mer smak

Ønskes mer energi i brødet er det bare å blande i litt sukker, for smak kan du tilsette krydder – paprika, rosemarin, eller annet etter eget ønske. Du kan også lage brødet med tørrmelk. Det er bare å prøve seg fram.

En prøve med å steke brødet uten olje eller smør i stekepanna fungerte middels til dårlig, men det er en mulighet på tur.

Tips: Litt ekstra mel inne i ziplock-posene gjør deigen enklere å håndtere. Ha gjerne litt salt i stekepanna for et mer smaksrikt brød på tur.

 

 

 

 

Merk: Dette innholdet ble publisert for 10 år siden. Fjell endrer seg lite på den tiden, men åpningstider og bussruter kan gjøre det. Bare for å ha nevnt det.

About Knut Øsmundset

Journalist, fotograf og grafisk designer. Nysgjerrig på naturen og gjerne på villspor: rutene ikke alle går, og turene som ikke gikk som de skulle. Det er gode opplevelser i de små ekspedisjonene. Av og til er et telt i hagen nok.
View all posts by Knut Øsmundset →