Smaksrikt og holdbart pannebrød på primus

[ Lesetid: 2 minutter ]

For de som vil ha ferskt brød på primus kan denne oppskriften anbefales (testet i felt).

Dette er et enkelt brød helt uten gjær, det kan lages over primus eller på bål. Du kan ta med tørrvarene i porsjonsposer (for eksempel zip-lock-poser), da veier det lite og tar lite plass. Vann tilsetter du rett før du steker brødet i små porsjoner i panne eller kjele over primus. På denne måten kan brødet være med på tur lenge.

 

Ferskt brød uten gjær:

– 1 kopp fint mel

– 1 kopp grovt mel (gjerne iblandet litt havregryn)

– 1/2 spiseskje bakepulver

– 1 teskje salt

Dette blandes sammen, før du tilsetter en liten kopp vann (heller litt for lite til å begynne med). Lag knyttnevestore emner, og klem dem flate i stekepanna. Stekes i olje eller smør på forsiktig varme noen minutter på hver side.

Mer energi og mer smak

Ønskes mer energi i brødet er det bare å blande i litt sukker, for smak kan du tilsette krydder – paprika, rosemarin, eller annet etter eget ønske. Du kan også lage brødet med tørrmelk. Det er bare å prøve seg fram.

En prøve med å steke brødet uten olje eller smør i stekepanna fungerte middels til dårlig, men det er en mulighet på tur.

Tips: Litt ekstra mel inne i ziplock-posene gjør deigen enklere å håndtere. Ha gjerne litt salt i stekepanna for et mer smaksrikt brød på tur.

 

 

 

 

About Knut Øsmundset

Pappa til tre, gift med Anne Marit, journalist, fotograf og grafisk designer, som gjerne tar små ekspedisjoner og store eventyr, nysgjerrig på naturen og gjerne på villspor.
View all posts by Knut Øsmundset →

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *