Kom deg ut-dagen: 200 arrangementer over hele landet.

> Lesetid: 2 minutter <

Kom deg ut-dagen arrangeres søndag 6. februar.

Kom deg ut-dagen arrangeres av Den Norske Turistforening (DNT) hver vinter og høst. Første gang dagen ble arrangert var i 2006.

Det koster ingenting å delta, du trenger bare å ta med deg varmt tøy og gode sko.   

Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT

Alle arrangementer gjennomføres i tråd med gjeldende råd for smittevern. Derfor må alle i år melde seg på arrangementets nettside, men tilbudet er gratis.

Se oversikt over alle lokale arrangementer her

– Vi er veldig glade for at vi igjen kan invitere til Kom deg ut-dagen. Om du er vant til å være i naturen eller ikke spiller ingen rolle, for vi lager til enkle og morsomme aktiviteter for alle, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.   

Det inviteres til aktiviteter etter vær og føre: ski, skøyting aking, natursti, bålkos og ansiktsmaling. Flere steder kan man også låne utstyr gratis. 

Selv om det er mange arrangementer å velge mellom på Kom deg ut-dagen, ønsker DNT også å oppfordre folk til å ta turen ut i naturen på egenhånd dersom det passer bedre.

Topptur og overnatting

Dette er noen av arrangementene i forbindelse med Kom deg ut-dagen:

DNT sør. Topptur på ski til Tverrfjellet, Evje og Hornes: Dagsturen er definert som middels – krevende. Deltakere må være kjent med bruk av telemark eller randoutstyr og beherske nedkjøring i terreng rundt 30 grader bratt.

Barnas Turlag Byåsen og Trondhjems Turistforening arrangerer topptur til Gråkallen: Vi går på ski opp på Gråkallen fra vestsida. Turen byr på noen bratte bakker, men ikke de store avstandene. Det kan være greit å vite at ungene (og de voksne) behersker fiskebein og tripp-trapp:) Vel oppe er utsikten formidabel og nedkjøringa magisk.

Kom deg ut-dagen i Lillesand går fra 5.-6. februar med vinterovernatting på Toplandsheia: Overnatting i telt eller hengekøye: Vi aker, fyrer bål og kanskje noen har lyst til å gå en runde i 3 kilometeren med hodelykt. Søndag arrangerer vi Kom deg ut-dagen med skileker og bålkos.

Merk: Dette innholdet ble publisert for 2 år siden. Fjell endrer seg lite på den tiden, men åpningstider og bussruter kan gjøre det. Bare for å ha nevnt det.

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →