Norsk selskap med grønt lys i ny ullguide

> Lesetid: < 1 minutt <

I den nye ullguiden vil merkevarer enten få grønt, gult eller rødt lys. Det skal gjøre det enklere å velge dyrevennlig ull.

Så langt har bare noen titalls merkevarer fått grønt lys i ullguiden fra Dyrevernalliansen. Et av dem er norske Lanullva, fra Møre og Romsdal.

– Det betyr veldig mye for selskapet og meg som eier, sier daglig leder i Lanullva, Gunn Anne Vinje Lyngstad i en pressemelding.

– Kundene våre skal være trygge på sitt valg. Derfor kan de igjennom blochchain-tekonlogien, følge hele reisen, fra ull til ferdig produkt, sier Lyngstad. 

For at en merkevare skal få grønt lys i Dyrevernalliansens ullguide, kreves det at merket benytter en merkeordning til 100% av ullen sin.

I den nye ullguiden kan et firma være merket rødt om Dyrevernalliansen ikke har lykkes å få skriftlig bekreftelse fra produsenten. Gul merking kan bety manglende sporing gjennom leverandørkjeden eller at firmaet ikke stiller krav til underleverandører. Guiden inneholder også en oversikt over pels.

Merk: Dette innholdet ble publisert for 2 år siden. Fjell endrer seg lite på den tiden, men åpningstider og bussruter kan gjøre det. Bare for å ha nevnt det.

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →