Økt risiko for lyn og styrtregn: Naturfarevarsler kan gi deg kunnskapen du trenger

> Lesetid: < 1 minutt <

Intenst regn på kort tid kan føre til store endringer i bekker og elver. Det kan utløse jordskred og forårsake store skader. 

Om sommeren er det stadig oftere perioder med styrtregn. Styrtregn kan få dramatiske konsekvenser, selv om det ikke er mye vann i terrenget fra før. Styrtregn kommer plutselig, og kan overraske i områder det inntreffer. Det samme gjelder for lyn og torden. Slikt vær kan gi deg store problemer om du er ute på tur.

– Styrtregn er intense regnbyger over en eller noen få timer, ofte med lyn, torden og hagl i tillegg, skriver varsom.no på sine sider.

Varsom leverer varsler og kunnskap om naturfarer i Norge.​

Abonnere på farevarsel

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Meteorologisk institutt (MET) har et felles ansvar for varslingen av styrtregn, og har opprettet en samordnet styrtregnvarsling. Meteorologisk institutt (MET) sender ut farevarsel om lyn og torden. Lyn kan gi alvorlige konsekvenser som svært lokale vindkast, mye nedbør og fare for brann.

Nå kan du abonnere på farevarsel for lyn og styrtregn via e-post eller SMS. Tjenesten fra Varsom er gratis og leveres av NVE i samarbeid med MET og Statens vegvesen.

Merk: Dette innholdet ble publisert for 3 år siden. Fjell endrer seg lite på den tiden, men åpningstider og bussruter kan gjøre det. Bare for å ha nevnt det.