Tips til aktiviteter: Lag påskestemning der du er

> Lesetid: 3 minutter <

Her er DNTs beste tips til frisk luft og opplevelser: Lag naturbingo, bli med på en tur eller prøv noe nytt.

– Min drømmepåske inneholder noen dager på fjellet med deilige skiturer og noen vårlige dager i byen der jeg ser på våren som er på vei, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i Den norske turistforening (DNT) i en pressemelding.  

– Heldigvis er det mye moro man kan finne på hjemme på dagsturer og de roligere dagene i påsken uten å bruke mye tid og penger, sier Solvang.

DNTs forslag til påskeaktiviteter

1. Inviter til påskerenn 

Påskerenn er noe mange koser seg med hvert år. Det kan du arrangere ved en hytte eller hjemme, med eller uten snø og ski. Du kan ha rebus, hopp, løp på idealtid eller andre aktiviteter som du tilpasser etter hva folk synes er gøy. Utkledning er ofte en suksess.

2. Dra på hyttetur 

Har du ikke tid eller lyst til å reise til fjells i påsken, finnes det mange muligheter for hyttekos i skogen, ved kysten eller rett i nærheten av der du bor. DNT har mange ubetjente hytter, alt fra små koier, til større hytter, til fyr og koselige kysthytter. Mange turlag har også fine gapahuker.  

Forslag til 8 hytter nær 8 byer: 

3. Gå en nærtur, lag gule egg eller smakfulle pinnebrød 

Enten snøen har smeltet eller ikke er det mange fine turmuligheter i nærheten av der du bor. Gå inn på UT.no og finn en ny tur. Ta med en hengekøye, ta en rast ved et vann eller et utkikkspunkt – så får du en rolig stund for deg selv. Her er noen tips til ekstra påskestemning på turen: 

  • Gi farge til eggene på primus: Pakk med egg i sekken, og kok de i en panne på primusen. Ha med skall fra en gul løk og legg det i vannet. La eggene koke sammen med skallet, dette farger eggene gule. (NB: Rødløkskall kan også brukes, resultatet blir brunt og ikke rødt eller rosa.) Spis dem og nyt, eller pynt de før dere spiser! 
  • Grill pinnebrød: Hjemmelaget pinnebrød stekt på bålet er superenkelt å lage. Også i påskevariant – da kan du tilsette gurkemeie i deigen.
  • Lag påskeeggjakt på tur: Tegn et kart over nærområdet (kanskje barna kan gjøre det?). Sett kryss for skatten (påskeegget).   
  • Turbingo – eller påskebingo: Dersom dere trenger å logge av fra telefoner og nettbrett, print ut Turbingo – eller tegn en selv. Dette er en morsom natursti. Hva med å lage en egen påskebingo? Her er det bare fantasien som setter grenser.
DNTs vinterturbingo
DNTs turbingo

4. Nye opplevelser og nye venner  

Få nye venner og nye opplevelser på tur med din lokale turgruppe. DNT-foreningene landet inviterer til turer og aktiviteter for barnefamilier, ungdom og voksne, både på fjellet og i nærområdet. Bli med på topptur, påskerebus, kajakkpadling, påskevaffeltur og mye mer. Eksempler på 5 turer fra 5 steder: 

Jeg oppfordrer folk til å komme seg ut på tur! Det gir fin avkobling før hverdagen kommer tilbake.

Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i Den norske turistforening (DNT)

Fakta: Den Norske Turistforening (DNT)

  • Grunnlagt: 21. januar 1868
  • Norges største friluftslivsorganisasjon med over 300.000 medlemmer.
  • Består av 56 medlemsforeninger med tilknyttede lokallag. Driver 580 hytter.
  • Jobber for å fremme et enkelt, aktivt, allsidig og miljøvennlig friluftsliv og for å bevare natur og kulturverdier.
    Kilde: DNT

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →