Tips til tur: Farfars lommelykttur

> Lesetid: < 1 minutt <

Denne ettermiddagen i november inviterte farfar til spontan tur. Lommelykttur. 

Det er fantastisk på tur i lyset fra en lommelykt eller hodelykt. Det vet farfar. Det er mørkt, litt skummelt – og veldig spennende. Og når målet er en gapahuk med bålplass er det magisk.

Skyggene fikk liv

Farfar inviterte alle sine med på tur. Det er fire barn, de bedre halvdelene og sju barnebarn. Og farmor, så klart. Turen gikk i skumringen, en drøy kilometer fra parkeringsplassen og inn til gapahuken. Underveis senket mørket seg, skyggene innimellom trærne fikk liv, og lommelyktene viste veg – og de små utforsket og undersøkte, holdt seg nær ved behov, og fant en hånd når det ble nødvendig.

Bål og tegnesaker

Så var gapahuken der. Bålet lyste opp. Tegnesakene kom frem. Det ble grillet marshmallows. Det var varm saft, gode stemmer og glade barn, og mørket omsluttet oss – og lysene viste veg ned igjen – gjennom skogen og mørket til bilene og varmen og sivilisasjonen.

Så enkelt, og så bra

Og så enkelt kan det være; en pakke pølser, marsmallows, lommelykter og nærmeste bålplass en ettermiddag. det har man tid til i en travel hverdag.

Tips til tur. Kortreist og spennende.

Takk til farfar.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Merk: Dette innholdet ble publisert for 11 år siden. Fjell endrer seg lite på den tiden, men åpningstider og bussruter kan gjøre det. Bare for å ha nevnt det.

About Knut Øsmundset

Journalist, fotograf og grafisk designer. Nysgjerrig på naturen og gjerne på villspor: rutene ikke alle går, og turene som ikke gikk som de skulle. Det er gode opplevelser i de små ekspedisjonene. Av og til er et telt i hagen nok.
View all posts by Knut Øsmundset →