Troms: Mobiliserer etter flere skredulykker

> Lesetid: 2 minutter <

Alle Røde Kors hjelpekorps fra Bardu og nordover er satt i skjerpet beredskap etter flere snøskred fredag.

Fire personer mistet livet i tre skred i Troms fredag ettermiddag. Én person er bekreftet omkommet i et skred i Lyngen i Troms. To personer er omkommet i skred på Reinøya. Én person er tatt av skred på Nordreisa og bekreftet omkommet.

Flere nødetater deltar i aksjonene. Redningsselskapet er på plass i Grøtnesdalen på Reinøya i Troms, melder Redningsselskapet på Twitter. Et redningshelikoper er også på stedet.

Politiet har iverksatt evakuering på strekningen fra Sæterelv og Grøtneselv. Redningsskøyta Bergesen D.Y. vil effektuere dette og ta de evakuerte til kommunens samlingsplass på Finnkroken, melder Hovedredningssentralen Nord-Norge.

Klare for å rykke ut på kort varsel

– Denne situasjonen er særdeles alvorlig, sier Tor Indrevoll, operativ leder i Troms Røde Kors Hjelpekorps, i en pressemelding.

– Det er ikke ofte vi sender ut så mange korps på en gang. De har fått beskjed om og er klare for å rykke ut på svært kort varsel.

Korpsene som nå er satt i skjerpet beredskap er Bardu, Målselv, Finnsnes, Berg, Tromsø, Birtavarre og Lyngen Røde Kors Hjelpekorps. Sistenevnte korps deltar i søk- og redningsaksjon i Lyngen fredag ettermiddag, og flere andre frivillige har rykket ut til andre hendelser.

Oppfordring: Ikke legg ut på tur

Det dårlige været gjør redningsinnsatsen utfordrende.

– Situasjonen er sånn at det går skred på nesten hvert nes. Det er stengte veier, og det gir utfordringer for mannskaper med å komme frem, sier Indrevoll.

– Dette er ikke dagen for å legge ut på skitur. Det er sjelden vi gir dette rådet, men i dag er det ingen tvil om at det beste er å holde seg hjemme, sier landsrådsleder Kjersti Løvik i Røde Kors Hjelpekorps om de nordligste fylkene.

Søk: Redningsskøyta «Bergesen D.y» ved Grøtnesdalen utenfor Tromsø. Foto: Redningsskøyta Bergesen D.y.

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →

1 thought on “Troms: Mobiliserer etter flere skredulykker

Comments are closed.