34 menn og fem kvinner druknet. Statsministeren: – Ingen er verdensmester i det å klare seg på sjøen

> Lesetid: 2 minutter <

Så langt i år har 34 menn og fem kvinner druknet.  Hele 66 prosent av de som har omkommet som følge av drukning i første halvår er over 60 år. Fire personer er under 18 år. 

Fem av de 16 drukningsulykkene i juni skjedde i forbindelse med bruk av fritidsbåt. 

16 personer, deriblant ett barn på ett år og tre tenåringer mellom 14 og 18 år, omkom i drukningsulykker i juni, noe som er to mer enn i samme måned i fjor. I første halvår i år har totalt 39 personer druknet, ifølge Redningsselskapets drukningsstatistikk. 

To menn omkom etter et kanovelt i Numedalslågen i juni.

En 17 år gammel gutt funnet livløs ved en liten motorbåt i Jørpeland i Rogaland samme måned og en mann i 30-årene omkom etter å ha falt over bord fra en RIB i Rødøyfjorden i Nordland. En mann i 60-årene ble funnet i Vesterelven på Kråkerøy i Viken.

Omkom under svømmetur

Seks måneder inn i 2021 har tre personer druknet under bading/svømming. Alle ulykkene skjedde i juni. Så langt i år har Redningsselskapet registrert åtte drukninger etter fall fra land i vann eller sjø. Fire av disse skjedde i juni. 

Så langt i 2021 har hele åtte personer druknet etter å ha gått gjennom isen: I juni døde en mann i 60-årene under isfiske på Oarddojárvi i Tana i Troms og Finnmark. I samme fylke omkom en mann i 60-årene etter å ha gått gjennom isen på ski på Masterbakkvatn i Bardu, sannsynligvis i et forsøk på å redde en hund. 

Statsministeren: – Ingen er verdensmester

Så langt i år har 34 menn og fem kvinner druknet. Hele 66 prosent av de som har omkommet som følge av drukning i første halvår er over 60 år. Fire personer er under 18 år. 

Statsminister Erna Solberg ber alle om å ta gode forholdsregler når de ferdes på og ved sjøen i sommer. 

– Jeg tenker at det viktigste du gjør, uansett om du tror du er en god svømmer eller ikke, er å tenke at det kan noe skje når du er på sjøen. Ingen er verdensmester i det å klare seg på sjøen. Det er viktig å tenke gjennom båtbruk og alkohol, og å huske på redningsvesten. I tillegg er det selvsagt grunnleggende viktig å lære barn å svømme, sier statsminister Erna Solberg i en pressemelding fra Redningsselskapet.

Bil i vann og dykkerulykker

To personer har omkommet etter at kjøretøy har havnet i vann så langt i år, begge ulykkene skjedde i juni i Troms og Finnmark. En mann i 60-årene omkom etter en utforkjøring med bil i en elv i Nedre Jakobselv, mens en ung mann på 18 år døde på sykehus etter å ha kjørt i sjøen ved Malangen.

To personer omkom under dykking i første halvår.  

Fylkesvis fordeling

  • Troms og Finnmark har hatt ni drukningsulykker så langt i år, mens Vestland har hatt sju.
  • I Agder, Vestfold og Telemark, Viken og Trøndelag har det vært fire drukningsulykker.
  • Tre personer har omkommet av drukning i Nordland, mens Innlandet og Rogaland har hatt to ulykker hver.
  • I Møre og Romsdal er det registrert en drukningsulykke.
  • Oslo er det eneste fylket uten drukningsulykker første halvår.
16 personer druknet i juni. Statsminister Erna Solberg ber alle om å ta gode forholdsregler når de ferdes på og ved sjøen i sommer. Foto: Redningsselskapet
Merk: Dette innholdet ble publisert for 3 år siden. Fjell endrer seg lite på den tiden, men åpningstider og bussruter kan gjøre det. Bare for å ha nevnt det.

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →