7 tips til Halloween ute: hekseblod, mørkegjemsel og skumle kostymer

> Lesetid: 2 minutter <

DNT foreslår å flytte Halloween ut, enten i skogen eller hagen. – Det kan være minst like skummelt og morsomt som tradisjonell knask eller knep.

– Høsten er en fin tid for tusser og troll, mørkegjemsel og refleksløyper, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Sovang i en pressemelding.

Tør du gå inn i skogen denne kvelden? I mørket suser vinden i trærne – kanskje ser du skumle skygger? Her er DNTs tips til en spennende og annerledes Halloween ute, enten du arrangerer selv eller blir med Barnas turlag på fellestur (oversikt i slutten av saken).

Selv de aller minste kan ha en spennende opplevelse med en lommelykt i ene hånda og en trygg voksen i den andre

Dag Terje Klarp Sovang, generalsekretær i DNT

TIPS: Refleksløype

Fest reflekser med passe avstand rundt i skogen, og gi barna en lommelykt hver. Løypa kan inneholde poster med spørsmål, gåter eller vitser som har med Halloween å gjøre.

Om dere vil kan dere henge spøkelser, edderkopper og spindelvev underveis. Ekstra skummelt blir det om dere plasserer noen utkledde barn eller voksne rundt i løypa.

TIPS: Bålpanne

I enden av refleksløypa kan du ha en bålpanne med en gryte, der kan du servere skummel mat som for eksempel hekseblod (varm saft), blodige fingrer (pinnebrød med syltetøy), eller blodig popkorn (popkorn med konditorfarge).

Om du har en gapahuk i nærheten, pynt den til Halloween. Fortell spøkelseshistorier rundt bålet.

TIPS: Mørkegjemsel

Både gøy og litt skummelt. Her er det mange varianter; dere kan lyse opp skogen med lykter eller fakler, den som leter kan ha lommelykt, den som leter kan ha lommelykt og de som har gjemt seg har refleks, eller det kan være helt mørkt.

TIPS: Halloween-bingo i skogen

Gjem skumle gjenstander i skogen, merket med litt refleksteip. Den som finner alle gjenstandene først får en premie eller godteri.

TIPS: Kle dere ut

Selv om dere er ute på tur, er det ekstra spennende om alle kler seg ut, og gjerne litt skummelt. Husk å ha varme klær under kostymene!

TIPS: Skummel musikk

Ta med en bærbar høyttaler med passende musikk koblet til. Her kan man variere skrekkgraden med alt fra filmmusikk fra Harry Potter til Dovregubbens hall. Prøv også heksedans rundt bålet!

TIPS: Lag lyslykter

Ta med syltetøyglass med et telys i for stemning i gapahuken eller der dere er. Fest ståltråd rundt og lag håndtak. Pynt med fargerike blader eller utklipp av gresskar, spøkelser, edderkopper og lignende.

Bli med på tur med DNT

Flere av DNTs medlemsforeninger arrangerer skumle turer akkurat denne helgen. Her er noen utvalgte arrangementer:

Du kan bli med på Halloween-padletur i Oslo: Fra Friluftshuset på Sørenga. Gratis for DNT-medlemmer mellom 16 og 30 år. Dersom du er over 30 år eller ikke medlem i DNT må du selv leie kajakk, men selve turen er gratis. For å delta må man ha våttkort (Introkurs Havkajakk).

Haugesund Turistforening arrangerer spøkelsesvandring: Tur til Stokkadalen i Nedre Vats. Det blir spøkelsesvandring i skogen, og mat ved grillhytta.

DNT Vesterålen inviterer til skrekkfilmvisning på Turlagsstua: DNT Ung inviterer til en grøsseropplevelse. Turen begynner fra Skibua opp mot hytta gjennom Trollskogen og tilbake samme vei etter filmvisninga. Filmen har 15 års aldersgrense.

Merk: Dette innholdet ble publisert for 3 år siden. Fjell endrer seg lite på den tiden, men åpningstider og bussruter kan gjøre det. Bare for å ha nevnt det.

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →