Fanget i snøhule: – Vi brukte over tre timer på å grave oss ut igjen

> Lesetid: 4 minutter <

Han søker eventyr og gode opplevelser, drømmer om Lenin Peak på 7134 moh. og misliker knott og dårlig søvn. Han har stått på toppen av Kilimanjaro, men først da han ble fanget i en snøhule ble det interessant.

#folk: Christer Nannestad

 • Fødselsår: 1989
 • Bosted: Nannestad
 • Familie: Bor med hunden Chicko, kjæreste som bor og studerer i Bergen
 • Jobb/yrke: Lærer
 • Instagram/sosiale medier: Nansen_bamsen på Instagram og Youtube

Friluftsbakgrunn: – Hele mitt liv har vært fylt med friluftsliv. Helt siden jeg så vidt kunne gå har jeg tilbrakt mye tid ute. Mamma og pappa tok meg med for å fyre bål, pilke, lage trolldeig, grille pølser og henge sammen med andre venner ved små skogstjern. Mine onkler tok meg med på overnattinger for aktivt meitefiske. Og når de ikke hadde tid til å ha meg med, så tok besteforeldrene meg med til fjells på hytta ved Hallingskarvet nasjonalpark.
Nå står jeg på mine egne ben som både fisker, jeger, og ferdes ute i skog, mark og fjellheim så ofte jeg kan. Ofte har jeg med meg fiskestang, hund, fotoapparat og noe godt å tygge på i sekken.

Eventyrer Christer Nannestad søker gode opplevelser.
Eventyrer Christer Nannestad jakter gode opplevelser. Her på jakttrening sammen med Chicko.

Så fort jeg har mulighet drar jeg ut på nye eventyr. Store og små.

Christer Nannestad

Hva slags opplevelser søker du?

– Alle turer blir som et nytt eventyr for meg. Målet er at det alltid skal være en fin tur med kos og hygge.

Hva har du i sekken?

– Kniv, fyrstikker, kaffekjele og kaffe slik at en kan lage kokekaffe på bålet er stort sett alltid med uansett tur.

En ting du ikke klarer deg uten på tur?

– Caps!

Tre favorittområder?

– Sunnmørsalpene, Nordland fylke og skogen bak husveggen.

På merket sti, eller villspor?

– Helst på villspor. Er litt folkesky.

Alene, eller sammen med andre?

– Hunden Chicko må få lov til å være med. Ellers trives jeg veldig godt alene på tur der jeg kan styre alt i mitt eget tempo og gjøre det jeg har lyst til. Men det er selvsagt en balansegang. Jeg trives også godt å være på tur med både jakt- og fiskekompiser der latteren sitter løst, og drøye fortellinger overdrevet minst med 3 ganger’n blir fortalt. Også er det selvsagt hyggelig å ha med kjæresten på tur da.

Langt og hardt eller kort og komfortabelt?

– Ja, takk begge deler. Så fort jeg har mulighet drar jeg ut på nye eventyr. Store og små. De mindre turene kan være enkle dagsturer rett bak husveggen hvor kosen står i fokus. På større turer er jeg i tillegg ofte på jakt etter mestringsfølelsen og å bli bedre kjent med meg selv. Da søker jeg gjerne nye destinasjoner verden over. Det er utrolig spennende å reise for å finne nye fiskeplasser, bestige fjell, oppleve ny natur, dyreliv og kultur. Kirgisistan og Georgia er to land jeg kan trekke frem som gode eksempler på nettopp det.

Eventyrer Christer Nannestad søker gode opplevelser.
Christer Nannestad på toppen av Lynghalstiden med Sæbø, Slogen og Hjørundfjorden i horisonten.

Din verste turopplevelse?

– Har vel aldri hatt noen forferdelige turer, fordi alle ender opp i et eventyr og blir unike i sitt slag. Men en interessant opplevelse var da to kompiser og jeg ble snødd inne i en snøhule. Vi brukte over tre timer på å grave oss ut igjen. Det var full snøstorm ute, og vi fikk evakuert inn i et telt.

Din beste turopplevelse?

– Å stå på toppen av Kilimanjaro.

Drømmeturen, et område du ikke har vært, men ønsker å besøke?

– Ååå, den lista begynner å bli farlig lang, og jeg har en drømmetur på alle verdens kontinenter. Jeg ønsker virkelig å dra på fisketur til Kolahalvøya, samt bestige Lenin Peak for å veive med et norsk flagg på over 7000 moh.

En ting du misliker på tur?

– Knott? Våkne opp stiv i ryggen etter å ha sovet dårlig på hardt underlag.

Hva savner du når du er på tur?

– Senga mi.

Hvor finner du inspirasjon til opplevelser?

– Filmer, bøker, Instagram, Youtube og Google.

Musikk eller podcast på tur, ja eller nei, anbefaling?

– Svært sjelden jeg har med musikk eller podcast. Om jeg må velge blir det chill bakgrunnsmusikk.

Papirkart, gps eller app?

– Ofte med meg en Garmin gps. Liker og kart og kompass.

Tips til en god friluftsopplevelse i en travel hverdag?

– Ta bena fatt og utforsk nærområdet ditt. Ofte mye mer å by på enn hva en trur. Få opp blikket og se deg rundt mens du beveger deg, ofte mange detaljer en ikke har sett tidligere. Bruk sesongene til hva de har å by på.

Friluftslivet er i stadig endring, hva er viktig for deg?

– Et interessant spørsmål. At man bare har det bra på tur. Komme seg ut og bruk naturen, bare husk og plukk med søpla!

 • Eventyrer Christer Nannestad søker gode opplevelser
 • Eventyrer Christer Nannestad søker gode opplevelser
 • Eventyrer Christer Nannestad søker gode opplevelser.
 • Eventyrer Christer Nannestad søker gode opplevelser.
 • Eventyrer Christer Nannestad søker gode opplevelser.
 • Eventyrer Christer Nannestad søker gode opplevelser.
 • Eventyrer Christer Nannestad søker gode opplevelser.
 • Eventyrer Christer Nannestad søker gode opplevelser.

Jeg ønsker virkelig å dra på fisketur til Kolahalvøya, samt bestige Lenin Peak for å veive med et norsk flagg på over 7000 meter over havet.

Christer Nannestad om drømmeturen

Fakta: Turmål

 • Lenin Peak / Pik Lenina 7134 moh: Fjelltopp i Sentral-Asia, som ligger i Trans-Alaj, på grensen mellom Kirgisistan og Tadsjikistan. Førstebestigning i 1928: Karl Wien, Eugen Allwein and Erwin Schneider. Fjelltoppen var ansett som Sovjetunionens høyeste fjell frem til 1932, da Ismail Samani ble målt til å være høyere (7495 meter over havet). Leninfjellet er det norske navnet på fjellet Lenin Peak / Pik Lenina.
 • Kilimanjaro 5895 moh: Fjell i Tanzania, like sør for grensen mot Kenya. Kilimanjaro hever seg opp fra østafrikanske høyland og ender i tre vulkaner (Kibo, Mawezi og Shira). Hovedtoppen Uhuru Peak er en del av Kibo. Kilimanjaro inngår i Seven Summits (de høyeste fjellene i hver av de sju verdensdelene). Førstebestigning i 1889: Hans Meyer og Ludwig Purtscheller. Kilimanjaro Nasjonalpark ble opprettet i 1973 og er fra 1989 inkludert på UNESCOs Liste over verdens natur- og kulturarv.
 • Kolahalvøya i Russland, mellom Barentshavet og Kvitsjøen: Halvøya er rik på sjøer og myrer, blant annet den store innsjøen Imandra. Nordkysten er isfri og oppskåret av mange fjorder. Den nordlige delen av Kolahalvøya består av naken tundra, lenger sør vokser bjørk, videre sørover vidstrakt barskog.
Merk: Dette innholdet ble publisert for 3 år siden. Fjell endrer seg lite på den tiden, men åpningstider og bussruter kan gjøre det. Bare for å ha nevnt det.

About Knut Øsmundset

Journalist, fotograf og grafisk designer. Nysgjerrig på naturen og gjerne på villspor: rutene ikke alle går, og turene som ikke gikk som de skulle. Det er gode opplevelser i de små ekspedisjonene. Av og til er et telt i hagen nok.
View all posts by Knut Øsmundset →