Flere DNT-hytter åpne i vinterferien: – Det er ikke for sent å planlegge en koselig hyttetur

> Lesetid: 2 minutter <

Flere DNT-hytter er åpne i vinterferien. – Her kan hele familien nyte en flott dag ute i fjellet og komme inn til hyttekos og fyr i peisen, sier generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang.  

De betjente hyttene til Den norske turistforening (DNT) er kjent for sin uformelle og koselige stemning. Her er det mulig å få treretters middag og gode samtaler med andre fjellfolk rundt peisen, melder turistforeningen i en pressemelding. 

DNTs betjente hytter er populære blant barnefamilier som har lyst til å bo på ett sted i flere dager.  

Disse betjente hytte er åpne i vinterferien  

Haukeliseter, Haukeli: Betjente Haukeliseter er åpen året rundt og ligger ved helårsveien over Haukeli. Her er villmarksfølelsen og fjellheimen rett utenfor vinduet. Lett tilgjengelig fra øst og vest. 

Haukeliseter. Foto: Marius Dalseg/DNT pressemelding

Gjendesheim i Jotunheimen: Gjendesheim byr på et vintereldorado for lek og moro rett urenfor hytteveggen. Hytta tilbyr toppturer i Jotunheimen for både nybegynnere og de med litt erfaring. Her er det badestamp, peiskos og god lokalprodusert mat. 

Sota Sæter i Breheimen: Sota Sæter ligger vakkert til ved innfallsporten til Breheimen nasjonalpark. Den over hundre år gamle setra består av 10 eventyrlige bygninger. Her kan du prøve deg på randonéeturer, eller leke og ake rundt hytta. Milevis med langrennsløyper. Sjekk åpningstider på Ut.no.  

Gjevilvasshytta i Trollheimen: Gjevilvasshytta er et populært tilholdssted for barnefamilier. Området byr på rike turmuligheter med spennende topper og lune daler. Tilrettelagt for skileik. Åpent i vinterferien 16.–25. Februar. 

Finsehytta på Hardangervidda (vest): Til Finsehytta kommer du enkelt med Bergensbanen. Her er det ingen biler, bare snø og vinteridyll for hele familien. Hytta er et fint utgangspunkt for turer, lek og moro. Finsehytta er åpen hverdagene i uke 8. 
 
Olalia i Etne- og Saudafjellene: Selvbetjente Olalia i Etne- og Saudafjellene er Haugesund Turistforenings største hytte med 45 sengeplasser. Den ligger idyllisk til med flott utsikt sørover mot Hauganutene. Kafeen har helgeåpent i vintersesongen. Følg med på Facebook for åpningstider i vinterferien.  

Fondsbu i Jotunheimen: Fondsbu ligger vakkert til i Jotunheimen, med barnevennlig og variert terreng. Her vlir gjestene tatt godt vare på. Lokal mat hver dag. Turboteamet til Barnas Turlag er på plass fra mandag til fredag i uke 8.  

Fondsbu. Foto: Marius Dalseg/DNT pressemelding

Gaustatoppen Turisthytte i Telemark: Gaustatoppen Turisthytte ligger nesten helt oppe på Gaustatoppen (1883 moh.). Fra turisthytta og Gaustatoppen har du et utrolig utsyn over store deler av Sør-Norge. Hytta åpner 11. februar. 

Flere alternativer med øvrige DNT-hytter

 – Mens noen drømmer om høyfjellspakka med vertskap som varter opp med treretters middag, ønsker andre seg en vinterferie på en enklere hytte der du fyrer i peisen, spiller spill og lager egen middag på to gassbluss, sier Solvang. 

– Personlig skjønner jeg begge drømmene.

DNT har over 580 hytter i hele landet. De aller fleste er selv- og ubetjente hytter som er utstyrt med senger og dyner, kokemuligheter med kjeler, dekketøy og ved.

Det er ikke for sent å planlegge en koselig hyttetur

Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT

Hyttene er åpne eller låst med DNTs standardnøkkel. De selvbetjente har matlager du kan handle fra.  

Det finnes også en god del bynære serveringshytter, og noen av disse har overnatting i bygget eller en selvbetjent hytte ved siden av. 

– Bruk DNTs nettsider eller UT.no for å utforske hva som finnes, lyder oppfordringen fra Dag Terje Klarp Solvang.

Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT. Foto: Magnus Nyløkken/DNT

Fakta: Den Norske Turistforening (DNT)

  • Grunnlagt: 21. januar 1868
  • Norges største friluftslivsorganisasjon med over 300.000 medlemmer.
  • Består av 56 medlemsforeninger med tilknyttede lokallag. Driver 580 hytter.
  • Jobber for å fremme et enkelt, aktivt, allsidig og miljøvennlig friluftsliv og for å bevare natur og kulturverdier.
    Kilde: DNT

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →