Ledige plasser: Flere av de største DNT-hyttene er åpne i vinterferien

> Lesetid: 2 minutter <

Gjendesheim, Kobberhaughytta, Fondsbu og Haukeliseter er åpne. Flere andre DNT-hytter også. Mange tilbyr aktiviteter for gjestene.

– Akkurat nå står våre folk i fjellet på for å gjøre seg klare til storinnrykk, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i Den Norske Turistforening (DNT) i en pressemelding.

Det har vært en snøfattig januar, men det siste snøfallet har gitt fine forhold i de fleste fjellområder.

Vi vet at mange gleder seg til snø, skiføre og familiemoro ute i naturen. Vi har fortsatt ledig plass, så det er bare å sette i gang med planleggingen.

Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT

Dette er DNTs betjente hytter som er åpne i vinterferieukene:

Sota Sæter ligger vakkert til ved innfallsporten til Breheimen nasjonalpark. Den over hundre år gamle setra består av ti eventyrlige bygninger på et flott tun. Åpen 18. til 27. februar og 10. – 18. april, i tillegg til i helger i mars og april.

Gjendesheim i Jotunheimen er et vintereldorado for lek og moro. Hytta tilbyr også toppturer i Jotunheimen for både nybegynnere og de med litt med erfaring. Åpen fra 14. januar til 1. mai.

Haukeliseter er en favoritt hos mange, og ligger ved helårsveien over Haukeli. Selv om du kan komme deg helt fram med bil eller buss har du den deilige villmarksfølelsen og fjellheimen rett utenfor vinduet. Åpen hele året.

Gjevilvasshytta i Trollheimen er et populært tilholdssted for barnefamilier. Området byr på rike turmuligheter med spennende topper og lune daler. Åpen 18. til 27. februar og i påsken fra 8. til 18. april.

Fondsbu ligger vakkert til i Jotunheimen, med barnevennlig og variert terreng som gir mange muligheter. Bestyrer Solbjørg er kjent for å ta vare på gjestene sine og serverer fantastisk lokal mat hver dag. Turboteamet til Barnas Turlag er på plass fra mandag til fredag i uke 8. Åpen fra 18. februar.

Fjellgården Svukuriset er et fantastisk utgangspunkt for turer i Femundsmarka nasjonalpark, både for deg som skal gå fra hytte til hytte, og for deg som vil bo fast på hytta noen dager. Åpen 18. til 24. februar og 11. til 18. april.

Kobberhaughytta ligger i hjertet av Nordmarka. Selv om Kobberhaughytta bare er et steinkast unna Oslos kollektivruter, vil du likevel kunne oppleve naturens ro og fred under oppholdet. Åpen for overnatting. All overnatting må bookes på forhånd.


Selvbetjente og ubetjente hytter

Et alternativ til de betjente hyttene er DNTs selv- og ubetjente hytter. Alle hyttene finnes i turportalen UT.no. Selvbetjente hytter har matlager, mens de ubetjente hytter ikke har dette (ta med mat selv).

Rundt Oslo er det også mange markahytter, her er Oslos markahytter – tett på byen.

Det kan være fint i vinterfjellet. Foto: Magasinet Villspor
Merk: Dette innholdet ble publisert for 2 år siden. Fjell endrer seg lite på den tiden, men åpningstider og bussruter kan gjøre det. Bare for å ha nevnt det.

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →