Mer enn tre av fire nordmenn er bekymret for tap av natur

> Lesetid: 2 minutter <

– Tiltakene vi har gjort for å redde naturen har så langt vært altfor svake.

Sju av ti mener politikerne bør gjøre langt mer for å stanse naturtapet. Det viser en spørreundersøkelse Opinion har gjort på oppdrag fra WWF Verdens naturfond.

I spørreundersøkelsen er et representativt utvalg i befolkningen spurt om deres forhold til naturen, naturtapet og klimaendringene.

Bekymret for tap av natur

Resultatet viser et enormt engasjement, og en stor bekymring, for utviklingen i naturen.  

77 prosent av de spurte svarer at de er enten ganske eller svært bekymret for tap av naturmangfold. 69 prosent som er ganske eller svært bekymret for klimaendringer.

Bekymringen for naturtapet er stor blant alle aldersgrupper, men aller størst blant de yngste og de eldste, altså de mellom 18-29 og de over 60.  

Folk i landet vårt merker at naturmangfoldet og den urørte naturen gradvis blir borte, og det uroer dem.

Karoline Andaur, generalsekretær WWF

Halvparten mener utbygging bør begrenses

Over halvparten av de spurte er ganske eller svært enig i at Norge bør begrense utbygging av hyttefelt, motorveier og andre prosjekter som ødelegger natur.

– Folk i landet vårt merker at naturmangfoldet og den urørte naturen gradvis blir borte, og det uroer dem. Det ser vi tydelig i denne undersøkelsen. Nordmenn har et helt spesielt forhold til naturen, nesten ni av ti svarer at naturopplevelser er ganske eller svært viktig for dem, sier Karoline Andaur i en pressemelding. WWFs generalsekretær har en tydelig oppfordring til alle stortingspolitikere som er i gang med valgkamp.  

Stadig mindre urørt natur

– Nå er det naturens tur. Folk ønsker ikke at vi skal fortsette å ødelegge den i det tempoet vi gjør i dag, sier  Andaur.  

– På verdensbasis står en million arter i fare for å bli utryddet, ifølge FNs naturpanel. Her hjemme har vi stadig mindre urørt natur. Bare 11,5 prosent av Norges areal er nå villmark, og andelen er på god vei nedover. Tiltakene vi har gjort for å redde naturen har så langt vært altfor svake, sier Andaur, som mener at natur må høyere opp på den politiske agendaen.

Generalsekretær Karoline Andaur i WWF Verdens naturfond. Foto: Haakon Nordvik / WWF Verdens naturfond
Merk: Dette innholdet ble publisert for 3 år siden. Fjell endrer seg lite på den tiden, men åpningstider og bussruter kan gjøre det. Bare for å ha nevnt det.

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →