– Mye av søppelet som ligger i naturen er rester etter folk som har vært på tur

> Lesetid: 2 minutter <

Friluftslivet er en betydelig bidragsyter til forsøpling i naturen.

– Dessverre ser vi at mye av søppelet som ligger i naturen er rester etter folk som har vært på tur. Matemballasje og engangsgriller er blant tingene vi ofte ser at folk legger igjen, forklarer Lise Keilty Gulbransen, daglig leder i Hold Norge Rent.

Tur med mening er et samarbeid mellom Friluftslivets uke og Strandryddeuka, Norges største kollektive ryddedugnad og det er fellesorganisasjonen Norsk Friluftsliv og Hold Norge Rent som er initiativtakere.

Kombiner rydding med den hyggelig tur

– Vi håper at det er mange som har lyst til å enten ta seg en tur ut i naturen for å plukke litt søppel, eller at man plukker med seg litt søppel på en allerede planlagt tur, sier Bente Lier, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

Målet er at ryddingen også kan kombineres med en hyggelig tur ut, enten alene eller med andre.

Har du lyst til å bidra til den nasjonale dugnaden i helgen, trenger du verken å gå langt eller å ha spesielt utstyr.

Vår oppfordring er å finne et område i nærheten av deg som trenger litt kjærlighet, enten det er en skog, en sti eller et annet friluftsområde. Det du finner putter du i en pose, og kaster i din egen søppeldunk hjemme.

Bente Lier, Norsk Friluftsliv

Meld inn store funn

– Dersom man kommer over et område med mer søppel enn man selv kan håndtere, bør dette meldes inn på ryddenorge.no eller i appen Rydde, slik at det kan tas tak i under en ryddeaksjon, sier Lise Keilty Gulbransen i Hold Norge Rent.

50 prosent mener søppel er verst

Forsøpling i naturen er det nordmenn irriterer seg mest over på tur, viser en Ipsos-undersøkelse fra i fjor sommer.

Halvparten svarte at de irriterer seg aller mest over søppel når de er ute på tur. På andreplass kom mygg, knott og fluer, med 18 prosent. På tredjeplass: hundeposer.

Plast kan ligge slik i flere hundre år. Det brytes sakte ned.

11.– 12. september 2021 inviteres hele Norge til å ta en tur med mening, og dermed bidra til en nasjonal ryddedugnad for naturen.

Merk: Dette innholdet ble publisert for 3 år siden. Fjell endrer seg lite på den tiden, men åpningstider og bussruter kan gjøre det. Bare for å ha nevnt det.

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →