Nordmenns drømmeturer: – Får øynene opp for nye steder

> Lesetid: 3 minutter <

Ikke alle turer blir gjennomført, men nettsøk avslører hvilke turer vi drømmer om.

På topp over de mest populære DNT-hyttene ligger de nye Flokehyttene: fem hytter ytterst på odden Ryvarden i Sveio. Hyttene tilhører Haugesund Turistforening.

Dronningstien på Hardangervidda ligger på topp av turforslagene på ut.no.

Utforsker nye steder

Oversikten er laget av Den Norske Turistforening (DNT). Turistforeningen har sett på de mest søkte hyttene og turforslagene på ut.no i 2022. Her er det noen godt kjente turmål – og noen overraskelser.

Rondvassbu og Breidablik er nye på topplisten for hytter i 2022, mens Flokehyttene troner på topp i år som i fjor.

– Det er interessant å se at en del hytter og turer går igjen fra tidligere, samtidig som nordmenn får øynene opp for nye steder, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i Den Norske Turistforening. 

Ut.no er Norges største turplanlegger. Det er en tjeneste fra Den Norske Turistforening, i samarbeid med Statskog, Friluftsrådenes Landsforbund, Miljødirektoratet og Kartverket. 

Det er ikke rart at disse fantastiske turene og hyttene er så populære. Norge har mye å by på av både kjente, men også mer ukjente perler. 

Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i Den Norske Turistforening

Miljøvennlig og spennende

DNTs generalsekretær både håper og tror at 2023 blir et år der enda flere nordmenn utforsker det Norge har å by på av reisemål og turer, nært hjemmet i hverdagen og i feriene sine.  

– Å reise i Norge framfor til utlandet er som regel mer miljøvennlig, spennende og kan være langt bedre for lommeboka enn mange tror. Og dessuten er det morsomt å utforske nye hytter og turmål!  

Turen over Besseggen er på søketoppen på turportalen ut.no. Foto: Magasinet Villspor

Topp 10 hytter 2022:

Oversikten under er basert på sidevisninger på nettstedet ut.no i perioden 1. januar til 5. desember 2022. Oversikten viser hvilke sider som har mest besøk.  

 1. Flokehyttene i Sunnhordland: Haugesund Turistforening, Flokehyttene består av fem hytter ytterst på odden Ryvarden i Sveio. Du leier hele hytta, må forhåndsbestilles. Fire av hyttene har 5 overnattingsplasser. Én hytte har dobbel størrelse og er tilpasset rullestolbrukere.
 2. Skåpet i Ryfylke: Stavanger Turistforening, syv hytter med moderne arkitektur og storslagen utsikt mot Soddatjørna. Soveplasser i hovedhytta kan ikke forhåndsbestilles, men det kan plassene i sovehyttene. Sovehyttene bestilles som en enhet.
 3. Kiellandbu i Hardanger: Bergen og Hordaland Turlag. Kiellandbu ligger på Løkjedalsnuten med utsikt mot Botnen, Fyksesund og mot Folgefonna på andre siden av Hardangerfjorden. Liten, koselig hytte. Noen av sengene kan forhåndsbestilles, mens et par senger er holdt av til gjester uten reservasjon.
 4. Fuglemyrhytta i Oslomarka: DNT Oslo og omegn driver Norges mest bynære turisthytte. Fra hytta er det utsikt mot Nesoddlandet og utover Oslofjorden. Hele hytta reserveres ved bestilling. 10 sengeplasser fordelt på to soverom.
 5. Innerdalshytta i Innerdalen: I «Norges vakreste dal», har Kristiansund og Nordmøre Turistforening noen av landets flotteste turisthytter. 81 sengeplasser, selvbetjent slutten av august til slutten av juni.
 6. Skålatårnet i Breheimen: Bergen og Hordaland Turlag, selvbetjent hytte med 20 sengeplasser. Kloumanstårnet ligger på toppen av Skåla 1843 meter over havet.
 7. Rabothytta i Indre Helgeland: Hemnes Turistforening driver Rabothytta på 1200 moh. helt inntil Okstindbreen. 30 sengeplasser, sovesal og syv soverom. Hytta er en del av løypenettet rundt Okstindan på Helgeland. 
 8. Huldreheim i Oslomarka: DNT Oslo og omegns nye hytte i Østmarka. Huldreheim ligger ute på en odde, ved Ramstadsjøen. Hytta har god plass og passer perfekt for en familietur ute i naturen.
 9. Rondvassbu i Rondane: Rondvassbu er DNT Oslo og Omegns største hytte i Rondane. Rondvassbu ble bygd i 1903 og kjøpt av DNT i 1929. Hytta ligger i sørenden av Rondvatnet.
 10. Breidablik i Kvam: Breidablik er livsverket til kvemmingen Bjarne og Anne Marit Huse. I 2014 ble anlegget overtatt av Bergen og Hordaland Turlag. Flere av sengene kan forhåndsbestilles, mens noen senger er holdt av til gjester uten reservasjon.
Breidablik i Kvam er ny på topplista over populære hytter. Foto: Katherine Ferguson / DNT pressemelding

Topp 10 turforslag 2022:

Oversikten under er basert på sidevisninger på nettstedet ut.no i perioden 1. januar til 5. desember 2022. Oversikten viser hvilke sider som har mest besøk.  

 1. Hardangervidda: H.M. Dronning Sonjas panoramatur – Dronningstien
 2. Øst-Telemark: Gaustatoppen (1883 moh) – toppen av Telemark
 3. Romsdalen: Romsdalseggen 
 4. Jotunheimen: Galdhøpiggen (2469 moh.) – til topps på Norges tak 
 5. Romsdalen: Rampestreken 
 6. Ryfylke: Preikestolen 
 7. Hardangervidda: Trolltunga 
 8. Jotunheimen: Over Besseggen 
 9. Oslomarka: Tur til Mørkgonga og Gyrihaugen
 10. Ryfylke: Topptur til Kjerag – majesteten i Lysefjorden (Ryfylke)

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →