Opplevelser: DNTs tips til kortreist vinterferie

> Lesetid: 2 minutter <

Den Norske Turistforening har mange ulike forslag til vinterferien. – Man trenger ikke reise langt for å få vinterferiefølelsen!

– Veldig mange av oss bor sånn til at vi kan få en kortreist naturopplevelse uten å bruke mye tid og penger, sier Kristin Oftedal som er fagsjef for barn og ungdom i Den Norske Turistforening (DNT).  

– Det aller viktigste er å finne på noe hyggelig. Derfor har vi satt sammen disse ulike tipsene som passer for alle.

Vi vet at gode naturopplevelser tidlig i livet har man med seg videre, sier Oftedal i en pressemelding fra DNT.  

Morsomme aktiviteter ute 

Turbingo: Turbingo gir fin motivasjon for å få barna med på tur, og for å gjøre turen mer spennende. Bingo er så enkelt som det kan bli: hva ser du på turen? Kan du krysse av noe i skjemaet?  

Tur-appen Kul Tur : Gratis app, laget for barn mellom 4 og 12 år der man registrerer turlengde og får poeng for aktiviteter. Appen er gratis for både  iPhone  og Android.  

La barna velge turmål: Start dagen med å sammen bestemme hvor dagens tur skal være. Kan dere samle på noen topper, velge et nytt turmål eller utforske et nytt område? På ut.no finner man mange gode turforslag.  

Åpne serveringshytter

Det finnes mange hytter som er åpne i vinterferien. DNT foreslår blant annet Rønningen Gård i Trøndelag, Gramstad i Sandnes, serveringshyttene på Hedmarksvidda, Kobberhaughytta i Oslomarka.

Prøv Eiksetra i Drammensmarka eller Gaustatoppen i Telemark – en litt lenger tur. 

Tips: Besøk en serveringshytte i vinterferien. Her Målia på Hedmarksvidda. Illustrasjonsfoto: Magasinet Villspor

Kryss av en ny hytte på lista 

DNT har over 500 selv- og ubetjente hytter over hele Norge. Mange steder i landet er det også mange dagsturhytter du kan besøke.

Sjekk mulighetene med din lokalforening og les om hyttene på www.ut.no.   

På disse hyttene får du den gode, gammeldagse hytteturfølelsen med fyr i ovnen, enkel mat på gasskokeplate og ingen TV.

Kristin Oftedal , fagsjef for barn og ungdom i Den Norske Turistforening (DNT
Vinterferien trenger ikke å koste mye. Enkle, gode opplevelser ligger rett utenfor døra. Illustrasjonsfoto: Magasinet Villspor

Ta med middagen ut 

Hvorfor ikke ta en vinterferiemiddag i det fri? Det blir lettere å få til en tur når man kombinerer det med middag. Inviter med deg familie, naboer eller venner på en skikkelig vinterpiknik.

Sats på enkle retter for bål eller stormkjøkken. Eller enda enklere; varm maten hjemme og ha middagen klar på en mat-termos.

Inviter til bålstund i skumringen 

Gå en tur til et utsiktspunkt. Ha med sekk med sitteunderlag, pledd, ved og en termos med kakao. Kos dere rundt bålet og se på stjernene. Nyt utsikten.

Fortell gjerne spøkelseshistorier eller ha med en god bok dere leser høyt fra. Husk lommelykt! 

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →