Se oversikten: Disse betjente DNT-hyttene er åpne i skolenes høstferie

> Lesetid: 2 minutter <

Mange betjente DNT-hytter har avsluttet sesongen, men noen er fortsatt åpne.

– Noe av det jeg synes er aller best med høstferien, er at den kommer som en slags positiv overraskelse ikke lenge etter sommeren, sier generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang i Den Norske Turistforening (DNT) i en pressemelding.

– Det er en nydelig tid i naturen, og både store og små kan glede seg over fridager og naturopplevelser etter at hverdagen kom litt brått på.

Høst: På merkede stier med flotte fjell i horisonten. Arkivfoto: Magasinet Villspor

– Flere av våre betjente hytter har åpent i skolens høstferie. Der byr betjeningene på god mat og fyr i peisen, sier Solvang.

Åpne hytter i høstferien

  • Gjendesheim: Beliggende ved Gjende. Utgangspunkt for turen over Besseggen. Aktiviteter i høstferien. Turboteamet kommer. Åpen til 8. oktober.
  • Fondsbu: Ved Eidsbugarden midt i Jotunheimen med mange turmuligheter. Hjemmelaget mat og god stemning. Åpen til 8. oktober.
  • Haukeliseter: Midt på fjellet mellom øst og vest på 1000 meters høyde. Nord for fjellstua finner du Hardangervidda nasjonalpark og sørover ligger frodige Ryfylke- og Setesdalsheiene. Barn bor gratis på hytta i høstferieuke 40 og 41. Alltid åpen.
  • Finsehytta: Finsehytta er ligger midt i mellom Hardangervidda og Skarvheimen, med flotte turmuligheter i alle retninger. Hytta ligger sentralt plassert midt i mellom Hardangerjøkulen og Hallingskarvet, rett ved togstasjonen. Åpen til 8. oktober.
  • Lysefjorden turisthytte: Lysefjorden Turisthytte er et fint utgangspunkt for turer til Kjerag og Flørlitrappene 4444, og ligger midtveis på fotturen Lysefjorden Rundt. Åpen til 15. oktober
  • Sota Sæter: Sota Sæter er et flott sted å være i flere dager. Turmuligheter inn i Breheimen. Åpen til 8. oktober – og helger i høst.
  • Gaustatoppen turisthytte: Gaustatoppen Turisthytte ligger nesten helt oppe på Gaustatoppen (1883 moh.) og har et fantastisk utsyn over store deler av Sør-Norge. Åpen cafe. Mulighet for overnatting etter avtale. Åpen til 15. oktober.
  • Olalia: Haugesund Turistforenings største hytte. Utsikt sørover mot Hauganutene. Hytta har åpen cafe og holder åpent for overnatting hver helg i høst og i høstferieuke 41. Hytteverter til stede som holder kafeen åpen, men måltider utover det henvises til selvbetjeningskjøkkenet.
  • Kobberhaughytta: Hytta ligger høyt og fritt sørvest i Nordmarka og har en unik peisestue med panoramautsikt over Sørkedalen, Bærumsmarka og den sørlige delen av Krokskogen. Kobberhaughytta har 59 sengeplasser, og serveringskapasitet for grupper på opp til 100 personer. Åpningstider her.
Foto: Magasinet Villspor

Selvbetjente hytter

Dersom det ikke passer med en tur til en av de betjente hyttene i årets høstferie, har Den Norske Turistforening (DNT) hundrevis av andre hytter landet rundt.

Disse er selv- eller ubetjente, som betyr at det ikke er betjening der og man enten handler fra et matlager eller ta med egen mat.

Disse hyttene låses opp med en DNT-nøkkel som er tilgjengelig for DNTs medlemmer. 

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →