Sikker på sjøen: Redningsselskapet fikk tre nye fartøyer på samme dag

> Lesetid: < 1 minutt <

For første gang har Redningsselskapet mottatt en samlet donasjon på tre redningsfartøyer på samme dag.

De tre fartøyene er donert av Viking Supply Ships AB, et datterselskap av Kistefos AS.

Av de tre fartøyene som ble døpt, er den største av Petter C. G. Sundt klassen, og de to mindre fartøyene fra 8-meterklassen.

Førstnevnte er en meget velprøvd redningsskøyteklasse, og tjenestegjør fra Svolvær i nord til Skjærhalden på Hvaler, og har reddet mange liv i sin gjerning, melder redningsselskapet i en pressemelding.

Navn etter en skilegende

Midt i Oslofjorden, fra dekket på SS «Sørlandet», fikk RS «Ivar Formo» sitt navn og ble ønsket hell og lykke i sin gjerning på havet av gudmor Gun-Britt Patriksson.

Det er ikke bare navnet på Redningsskøyta som var overraskelsen. Under dåpsseremonien om bord på fullriggeren SS «Sørlandet», kunne Christen Sveaas avsløre at han har finansiert to fartøy til.

Det ble et sterkt øyeblikk da sønnene til Ivar Formo, Anders og Eirik Formo sto for dåpen av de to redningsfartøyene Folke Patriksson I og II. Disse fartøyene er oppkalt etter den svenske rederen Folke Patriksson som har hatt stor betydning for svensk sjøfart gjennom sitt selskap Rederi AB TransAtlantic og Viking Supply Ships.

– Dette overgår mye av det vi har opplevd til nå i selskapets historie. Aldri har vi døpt tre fartøyer fra samme donator på samme dag. Denne gaven vil styrke vår beredskap enormt, og vi skal love både Christen Sveaas og alle hans medarbeidere at disse båtene skal redde liv og berge verdier i flere tiår fremover, sier generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet.

Merk: Dette innholdet ble publisert for 3 år siden. Fjell endrer seg lite på den tiden, men åpningstider og bussruter kan gjøre det. Bare for å ha nevnt det.

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →