Søk i april: Penger til opplevelser, folkehelse og friluftsliv

> Lesetid: 3 minutter <

Statskog byr på en million kroner til lag og foreninger for å løfte friluftslivet og folks naturopplevelser. Søknaden må leveres i løpet av april.

– Ildsjeler og organisasjoner gjør mye verdifullt for å legge til rette for friluftsliv for alle oss andre, sier kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad i en pressemelding.

– Da er det gøy å kunne gi et økonomisk klapp på skuldra til mange små prosjekt i hele Norge.

Statskogmillionen er Statskogs støtteordning for friluftsliv og bruk av norsk natur. Målet er å legge til rette for opplevelser i norsk natur i samarbeid med lokale krefter i friluftslivet.

Ordningen er åpen for søknader i april. Ved tilslag utløses støtte på 5000 eller 10.000 kroner.

 • Alle organisasjoner kan søke om støtte. Søknadsperiode 1. – 30. april.
 • Søk helst før du starter, Statskog støtter ikke aktiviteter som er avsluttet.
 • Du må kunne vise til faktiske utgifter på minst kr 5000 for å bli vurdert.
 • Jo mer friluftsliv og folkehelse du får ut av pengene, jo større er muligheten for å få støtte.
 • Det går maksimalt to måneder fra søknadsperiodens slutt til vi offentliggjør tildelingene.

150 prosjekt og tiltak vil få tilsagn om støtte før sommeren i år. Alle tildelinger, fullstendige retningslinjer og søknadsskjema er tilgjengelig på www.statskog.no/statskogmillionen/.

Siden oppstarten i 2017 har over tusen prosjekt og aktiviteter fått støtte gjennom ordningen. Skjermbilde: statskogmillionen

Målet er å gi gode opplevelser sammen med andre, mestring og nedstressing i naturen og bedre livskvalitet.

Aktivt Pusterom fikk 10.000 for å ta med fosterbarn og vanskeligstilte barn og ungdommer på tur og overnatting

Sikkerhet, opprydding, overnatting og tursekker

Høsten 2023 ble blant annet disse prosjektene tildelt midler:

 • Spektakulær trapp, kr 10.000, Namsos i Trøndelag: Snart reises en spektakulær trapp i Olav Duuns rike på Namdalskysten. «Jøatrappa» og «Eventyrstien» er allerede populær, men avslutninga er så bratt at mange kvier seg for nedturen. Og akkurat der skal det på plass en 900 trinn lang trapp.
 • Hans sin herjing, kr 5000, Kragerø i Vestfold og Telemark: Stormen «Hans» satte sine spor i naturområdet i Kragerø som «Skogens vel» forvalter. Flere tonn med grus må ut på drøyt fire kilometer vei for å bli framkommelig. Trær og kampestein må fjernes og det må graves nye diker.
 • Bratt og glatt, kr 5000, Trondheim i Trøndelag: Norsk folkehjelp får støtte til utstyrsinnkjøp. Foreningen ønsker å få kurs for eget mannskap for å øke sikkerheten, ikke minst i ulendt terreng. «Bratt og glatt-sekk», redningsvester og kasteliner står på ønskelista.
 • Familievennlig Danielbu, kr 5000, Gildeskål i Nordland: Gildeskål jeger- og fiskerforening vil gjøre Danielbu til regionens mest familievennlige fjellhytte. Flere ting står på ønskelisten; portabelt frisbeemål og frisbee, bålpanne og benker, oppgradering av interiør og mye mer.
 • Overnatting i det fri. kr 10.000, Kvam i Vestland: Aktivt Pusterom vil ta med seg fosterbarn og andre vanskeligstilte barn og ungdommer på utendørsovernatting og dagsturer. De vil legge opp til aktivt friluftsliv med fiske, bål, klatring, turer og overnatting i telt. Målet er å gi gode opplevelser sammen med andre, mestring og nedstressing i naturen og bedre livskvalitet.
 • Tursekker til gratis utlån, kr 5000, Ås i Viken: Studentorganisasjonen NMBU Friluftsliv har i dag bare to tursekker tilgjengelig for gratis utlån. Etterspørselen er mye høyere enn tilbudet. Målet er to ekstra damesekker og to ekstra herresekker. Støtten fra Statskog finansierer om lag halvparten av de planlagte kjøpene.
 • Taubane og turplass, kr 5000, Åmot i Innlandet: Klingen naturbarnehage i Åmot får et bidrag til å lage en fast turplass i skogen med taubaner, klatrenett, trehusker og andre lekeapparater basert på tau.

Fakta: Statskog

 • Statskog SF skal ivareta og utvikle verdier på fellesskapets grunn og er en garantist for allmennhetens tilgang til jakt, fiske og friluftsopplevelser i norsk natur.
 • Statskogmillionen er Statskogs støtteordning for friluftsliv og bruk av norsk natur: Vi spiller på lag med organisasjonene i Norge. Sammen skaper vi mye livskvalitet og folkehelse.
  Kilde: Statskog

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →