Strandryddeuka: Flere tusen frivillige skal ut og rydde strendene for søppel

> Lesetid: < 1 minutt <

Strandryddeuka 11. til 19. september, med den store Strandryddedagen 18. september, er like om hjørnet, og mange tusen frivillige skal ut og rydde søppel.

For femte året på rad inviterer Hold Norge Rent til en hel uke med frivillig opprydding. Hver dag i løpet av uka oppfordres alle til rydding langs elver, innsjøer og strender, på holmer og øyer og under vann. Målet er å engasjere flest mulig til å bli med ut å rydde søppel.

8400 tonn søppel

– Frivillig rydding er en folkebevegelse, og de frivillige har gjort en enestående innsats siden Strandryddedagen ble arrangert for første gang i 2011, sier prosjektleder for opprydding hos Hold Norge Rent, Heidi Gromstad.

Ifølge folkeforskningen er det gjennomført over 21.400 ryddeaksjoner og minst 8400 tonn søppel er ryddet langs norske strender de siste ti årene.

Et stort problem

– Likevel er det mye søppel å finne langs norske strender, og forsøpling er fortsatt et stort problem. Derfor er det viktig med en stor mobilisering under Strandryddeuka, både blant privatpersoner, organisasjoner, kommuner og bedrifter, sier Gromstad.

Mange skal kanskje ut å rydde for første gang, og Gromstad har derfor tips til hvordan gå frem for å rydde:

– Strandryddeuka er for alle, både store og små aksjoner teller. Dersom du aldri har ryddet før, er det en god idé å ta med en venn til et sted i nærområdet og rydde der. Mange vil bli overrasket over hvor mye søppel som finnes i naturen, sier Gromstad.

Hold Norge Rent har også delt Strandryddeuka opp i temadager som Barnas dag og Rydd med jobben. Disse temaene er til inspirasjon. Nærmere informasjon om de ulike temadagene finnes på Hold Norge Rents nettsider.

Merk: Dette innholdet ble publisert for 3 år siden. Fjell endrer seg lite på den tiden, men åpningstider og bussruter kan gjøre det. Bare for å ha nevnt det.

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →