Vil forby engangsgrill for å få ned antallet branner i skog og mark

> Lesetid: < 1 minutt <

Nasjonalt bålforbud gjelder også engangsgrill.

9 av 10 branner skyldes menneskelig aktivitet.

– Vi ønsker oss et forbud mot engangsgriller, sier administrerende direktør Rolf Søtorp i Brannvernforeningen i en pressemelding.  

– Først og fremst på grunn av brannfaren, men det er også viktig å ta et ansvar for miljøpåvirkningen dette produktet har. Med et forbud vil vi bli kvitt et miljøproblem og bidra til bærekraft, sier Søtorp. 

Ved å innføre et forbud unngår man misforståelser og helt unødvendige branner. Vi føler oss trygge på at et forbud vil bidra til færre branner.

Administrerende direktør Rolf Søtorp i Brannvernforeningen

Bålforbud gjelder også engangsgrillen

Mellom 15. april og 15. september er det generelt bålforbud i Norge. Da er det normalt ikke tillatt å tenne bål, engangsgriller, bålpanner og annen åpen ild, i skog og utmark uten tillatelse fra kommunen. 

– Vi tror mange ikke vet at bålforbudet også omfatter engangsgrillen.

Ett av problemene med engangsgriller er ifølge Søtorp at de kan reantenne etter at de tilsynelatende er slokket.

Derfor er produktet vanskelig å kvitte seg med på en sikker måte. 

– På grunn av svakheter ved konstruksjonen skal det lite til før varmen fra en engangsgrill antenner brennbart underlag som for eksempel tørt gress og skogbunn, sier Søtorp.  

– Vi har forståelse for at det er enkelt å benytte engangsgrillen, men vi mener produktet har utspilt sin rolle. Det finnes gode alternativer som ikke forsøpler, og i perioden med bålforbud bør man velge mat uten bruk av åpen ild, sier Søtorp. 

Merk: Dette innholdet ble publisert for 2 år siden. Fjell endrer seg lite på den tiden, men åpningstider og bussruter kan gjøre det. Bare for å ha nevnt det.

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →