18 mennesker har druknet så langt i sommer. Flest menn dør.

> Lesetid: < 1 minutt <

18 personer har omkommet i drukningsulykker så langt denne sommeren. Så langt i år har 41 personer druknet i Norge.

Fram til og med 14. juli har 41 personer omkommet i drukningsulykker i Norge, melder Redningsselskapet

15 av ulykkene (37 %) er relatert til fritidsbåt. Kun to personer har omkommet i forbindelse med bading/svømming, begge disse ulykkene skjedde i juni. 

Redningsselskapet har i tillegg registrert 10 drukningsdødsfall etter fall fra land, åtte personer har omkommet etter å ha gått gjennom isen, to personer har druknet etter at kjøretøyet de satt i havnet i vannet og to personer druknet i forbindelse med dykking. En person har druknet fra yrkesbåt.

Av de 41 som har omkommet så langt i år er hele 66 % 60 år eller eldre. Fire personer er under 18 år. 

Menn er ofre i 88 % av alle drukningsulykker i Norge i år. Fram til og med 14. juli har 36 menn og fem kvinner omkommet som følge av drukning i Norge.

Oslo er det eneste fylket uten drukningsdødsfall så langt i år.

– Enhver ulykke er én for mye. Det er likevel positivt å se at det har vært forholdsvis få drukningsdødsfall i første halvdel av juli, tross godt vær over hele landet og at de fleste av oss ferierer hjemme og gjerne nær sjø og vann, sier generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet.

Rundt 40 % av drukningsulykkene skjer i sommermånedene juni, juli og august.

De siste tre årene har 40 personer druknet hver sommer. I juli i fjor omkom 11 personer, mens det var hele 18 drukningsulykker i juli i 2019.

Merk: Dette innholdet ble publisert for 3 år siden. Fjell endrer seg lite på den tiden, men åpningstider og bussruter kan gjøre det. Bare for å ha nevnt det.

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →