Juli: 12 druknet i forbindelse med bading. To fra båt, to falt fra land.

> Lesetid: 2 minutter <

Åtte av de 12 drukningsdødsfallene i juli skjedde i forbindelse med bading. To personer omkom fra fritidsbåter, mens to personer druknet etter fall fra land.   

Alle de 12 som druknet i juli var voksne. Den yngste var i begynnelsen av 30-årene, mens den eldste var i slutten av 80-årene. Tre av de omkomne var kvinner, ni var menn, melder Redningsselskapet.

– Mens det var relativt få drukninger de to første ukene i juli, har det dessverre vært en rekke drukningsulykker relatert til bading i siste halvdel, sier Kim Bertheussen, direktør for frivillighet og forebygging i Redningsselskapet.  

Kano kantret

Viken hadde flest drukningsulykker forrige måned. Fire av de fem ulykkene i fylket skjedde under bading: En eldre kvinne druknet i Svelvik i Drammen, en mann i 60-årene ble funnet livløs i sjøen på Jeløya i Moss og omkom senere på sykehus, en mann i 40-årene druknet i Vannverksdammen i Drammen og en mann i 50-årene omkom i Store Sandungen i Asker. 

Den femte ulykken i Viken skjedde da en kano med to personer kantret på Øyungen i Ringerike. En kvinne kom seg til land, mens en mann i 50-årene ble funnet livløs i vannet.  

Innlandet hadde tre drukningsulykker i juli: En mann i 50-årene druknet under bading i Kjerksjøen i Grue, mens en mann i 80-årene ble funnet omkommet i Strandefjorden i Valdres,det er uklart om han falt eller badet. En eldre kvinne druknet etter å ha falt i elva Bøvra i Lom.  

En kvinne i 80-årene druknet under bading ved Tromøy i Arendal i Agder, mens en mann i 30-årene under bading i Badedammen på Grorud i Oslo. En mann i slutten av 50-årene ble funnet omkommet i vannet etter en fisketur med båt i Fiskemovatn i Vinje i Vestfold og Telemark. Den siste ulykken fant sted i Steinfjorden på Senja i Troms og Finnmark, der en mann i 70-årene ble funnet i sjøkanten.  

Flest menn drukner

28 av de 51 personene som har druknet så langt i år, har omkommet i sommer.

44 av de 51 personene som har druknet så langt i år er menn, noe som utgjør hele 88 prosent av totalen. To av de omkomne var barn under 16 år.  

I 2021 har det vært nesten like mange drukningsulykker i vann og elver som i sjøen. 

Fakta: Redningsselskapet

  • En frivillig, humanitær medlemsorganisasjon
  • 1600 redningskvinner og redningsmenn
  • 53 redningsskøyter over hele landet
  • Arbeider også internasjonalt
Merk: Dette innholdet ble publisert for 3 år siden. Fjell endrer seg lite på den tiden, men åpningstider og bussruter kan gjøre det. Bare for å ha nevnt det.

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →