Låner ut reparasjonssett: Fiks turutstyret selv på DNT-hyttene

> Lesetid: 2 minutter <

Nå kan du låne det du trenger for å reparere og vedlikeholde turutstyret ditt selv på alle betjente DNT-hytter.

– Med det enkle reparasjonssettet kan man sitte i solveggen eller foran peisen på hyttene våre og fikse småting på klær eller turutstyr, sier Trygve Sunde Kolderup, seksjonsleder for natur og bærekraft i DNT i en pressemelding.   

Han forteller at et av målene i bærekraftstrategien til DNT er å bidra til å redusere kles- og utstyrsforbruket knyttet til friluftsliv. 

Ved å gjøre reparasjonsutstyr tilgjengelig der folk går på tur, tror vi det blir enklere å gi turutstyret et lenger liv.

Yngvill Ofstad, bærekraftsansansvarlig i Bergans
Er turutstyret i orden, blir turopplevbelsen bedre. Her fra Gjende med Gjendesheim – og Øvre Sjodalsvatnet i bakgrunnen. Illustrasjonsfoto: Magasinet Villspor

Sekken på hyttene inneholder dette:

  • Stoff i ulike farger
  • Lapper til dunjakker
  • Saks (stor og liten)
  • Synåler
  • Sytråd i ulike farger
  • Tang
  • Sett med trykknapper
  • Sett med glidelåsdragere
  • Tape til vanntett bekledning (må festes med strykejern)
  • Reparasjonsbrosjyre

Bra for miljøet

– Vi vil at hyttene våre skal inspirere gjestene til bærekraftige og miljøsmarte valg, og vi tror dette tiltaket kan være med på å gjøre reparasjon enklere og dermed gi turklær og turutstyr lengre levetid, sier Kolderup.    

Selve reparasjonssettet er en Bergans-sekk som inneholder diverse reparasjonsutstyr som glidelåsdragere, lappesaker, stoffbiter, nål og tråd, samt vedlikeholdsprodukter for tursko fra Alfa.  

DNT har også egne sider med tips til reparasjoner og vedlikehold av turutstyr.

Tar du vare på turutstyret ditt hare du det lenge. Sjekk ustyret både før og ette turen. Foto: Magasinet Villspor

Ta vare på gode minner

– Vår erfaring er at vi nordmenn er veldig glade i turklærne våre. Vi har mange gode minner knyttet til tursekken og anorakken vår. Vi vil derfor gjerne ta vare på dem, sier Yngvill Ofstad, bærekraftsansansvarlig i Bergans.

– Vi skal lage kvalitetssko som er ment for gode opplevelser i mange år. Men for at skoene skal holde på alle egenskapene i lang tid er det viktig med skikkelig skopleie. Da er det ekstra gøy at alle betjente hytter nå har våre vedlikeholdsprodukter, sier Kari Sterud i Alfa. 

Reparasjonssekken som ligger på DNT-hyttene inneholder også en brosjyre med tips til reparasjoner og vedlikehold av turutstyr.

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →

1 thought on “Låner ut reparasjonssett: Fiks turutstyret selv på DNT-hyttene

Comments are closed.